Koronavirusu susirgusiam pacientui iš Šiaulių leista gydytis namuose

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika patvirtino, kad koronavirusu susirgusiam pacientui bus leidžiama gydytis namuose. Pasak R. Mažeikos, toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į lengvą paciento būklę bei tinkamas sąlygas saviizoliacijai namie.

„Jis yra grįžęs iš Anglijos, grįžo kovo 14 dieną, vakar pasijuto blogai: pradėjo karščiuoti, perštėjo gerklę, pradėjo kosėti ir kreipėsi nustatyta tvarka į greitąją pagalbą, buvo atvežtas į infekcinių ligų skyrių, paimtas tepinėlis ir grąžintas atgal į saviizoliaciją – namus. Šiandien patvirtinus teigiamą mėginį pacientas buvo aplankytas ir sutarta apie tai, kad jis toliau tęs saviizoliaciją ir gydysis namuose“, – žurnalistus informavo Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika, patvirtindamas, kad buvo nustatyti keturi su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu kontaktavę žmonės.

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius atkreipia dėmesį, kad tai turbūt pirmas toks oficialus atvejis.

„(Paciento) būklė lengva ir ministras vakar patvirtino tvarką, pagal kurią lengvos būklės pacientai galės gydytis namuose“, – kalbėjo jis.

R. Mažeika taip pat patvirtino, kad pacientas yra 22 metų amžiaus ir jo būklė yra gera.

„Šiuo metu jis jaučiasi gerai, vakar karščiavo, šiandien nekarščiuoja, prapuolė ir gerklės perštėjimas, jaučia tokį padidintą jautrumą. Lengva būklė“, – patikino R. Mažeika.

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius taip pat informavo, kad nuo šiol su pacientu bus bendraujama nuotoliniu būdu bei patikino, kad asmuo turi visas sąlygas saviizoliacijai.

„Bendrausime nuotoliniu būdu, jis gavo visas instrukcijas, kaip reikia elgtis, turi visas sąlygas būti saviizoliacijoje savo gyvenamoje vietoje ir nustatyta tvarka bus bendraujama su juo apie jo sveikatos būklę bei sprendžiama dėl pakartotinio tyrimo“, – sakė R. Mažeika.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojekoronavirusas Šiauliuoseužsikrėtė koronavirusuCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ka gydytis, jei vaistu nera.

Lukaa

Lukaa portretas
Apie ką ir kalbam. Gal visi pagaliau ateis į protą. Ir testus darys tik sunkiems ligoniams. Čia gi jaunuolis neprarūkęs dar plaučių. Ir reikia baigti skleisti psichozę. Pasklebkit oficialią informacija apie sergančių ligos eigą, simptomus,kolkas nematau nieko rimčiau nei eilinis virusas. Įdomu būtų išgirstį pirmosios šaiulietės atsiliepimus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių