Šiaulių ligoninėje keisis valgiaraštis: nebeįperka įprastų maisto produktų

  • Teksto dydis:

Kad ir toliau pacientams Šiaulių ligoninė galėtų užtikrinti kokybišką ir skanų maistą, virtuvėje dirbančios virėjos turės gerai pasukti galvą, mat kai kuriuos produktus teks pakeisti, praneša LNK.

Dėl infliacijos maisto prekes įstaigai tiekiančios įmonės nori nutraukti sutartis. Ligoninėje gali tekti koreguoti valgiaraščius.

„Sutartys buvo paruoštos tuo metu be kainų indeksacijos, tai tokiu atveju automatiškai tiekėjams yra tam tikrų problemų. Šiuo metu virtuvėje ir pacientų palatose tikrai niekas nesutrikę ir darome viską, kad toliau būtų tiekiamas kokybiškas maistas“, – teigė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Mindaugas Pauliukas.

„Galėsime pakeisti kitais maisto produktais, keisti dietinių patiekalų receptūras ir išsisuksime iki naujų produktų pirkimo“, – tvirtino maisto paruošimo skyriaus administratorė Rima Daujotienė.

Sutartį su gydymo įstaiga kol kas nutraukė vienas maisto produktų tiekėjas. Situacija Šiaulių ligoninėje gali smarkiai pasikeisti, jei bendradarbiauti atsisakys ir kitos įmonės, nes dabartinių iki rudens galiojančių sutarčių koreguoti nėra galimybės. 

„Mes siūlome su kompensacija nutraukti abipusiu sutarimu, tai kol kas yra tik su viena įmone nutraukiamos sutartys abipusiu sutarimu“, – sakė teisės skyriaus vedėja Indrė Masiulienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Įmonė, su ligonine nutraukusi sutartį, turės sumokėti 5 proc. kompensaciją nuo bendros sutarties sumos. Dėl gerokai išaugusių produktų kainų sutartį su Šiaulių ligonine planuoja nutraukti ir bendrovė „Vilguva“. Anot vadovų, tai įmonei kainuos mažiau, nei triskart pabrangusių avižinių dribsnių pristatymas.

„Jeigu mes dabar susimokėsime tą baudą, kuri bus apie 200 eurų, tai mūsų nuostolis būtų dvigubai didesnis – 400 ar netgi daugiau. Nesvarbu, kad mes jau dalį tų prekių nuvežėme į tą patį nuostolį“, – teigė bendrovės „Vilguva“ komercijos direktorė Violeta Zatorskienė.

Anot tiekėjų, dabar labai sunku įtilpti į tas kainas, kurios buvo nustatytos anksčiau. Kelis kartus pabrango ne tik maisto produktai, gerokai išaugo ir pristatymo išlaidos. Įmonės vadovai skaičiuoja, kad tokius klientus, su kuriais sutartys sudarytos anksčiau, geriau prarasti nei išsaugoti.

„Iš jo nieko neuždirbi, tik dar patiri nuostolį, nes skaičiuojasi ir automobilio amortizacija, ir darbuotojų atlyginimai, ir kuras. Yra mažesni nuostoliai nutraukti tą sutartį ir visai nebevežti negu vežti į nuostolį“, – tvirtino V. Zatorskienė.

Bendrovė „Vilguva“ didžiausią nuostolį patiria dėl ligoninių, nes sutartys sudarytos per centrinę perkančiojo organizaciją. Su kitomis įstaigomis tiekėjams susitarti ir sutartį nutraukti – paprasčiau.

„Didelė dalis sutarčių yra nutraukta. Buvo skelbti nauji viešieji pirkimai, mes juose sudalyvavome. Ką laimėjome, ką pralaimėjome. Atsirado ten pas juos kiti tiekėjai, atsirado normalesnėmis kainomis“, – sakė V. Zatorskienė.

Pabrango ne tik aliejus. Kaskart įmonė perka vis brangesnius kiaušinius, vandenį, kruopas ir daugelį kitų maisto produktų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antiprokremlinis

Antiprokremlinis portretas
Pilnai uztenka maisto ,tik neesti ateinam i ligonine! Labai prokremliniams sruciams puiki terpe shy kti ant valdanciuju po tokiu straipsniu!

Lenzberginis

Lenzberginis portretas
Rojus marins badu ligonius

Anonimas

Anonimas portretas
Svarbu tik, kad ukrainieciai būtų sotūs, o savi ligoniai gali dvėsti badu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių