SAM: vakcinuotis nuo COVID-19 gali įmonės, turinčios ne mažiau 100 darbuotojų

Vakcinuotis nuo koronaviruso (COVID-19) gali įmonės, turinčios ne mažiau kaip šimtą darbuotojų, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

SAM pranešė, kad siekdama plėsti vakcinavimo apimtis suteikia dar daugiau galios savivaldybėms.

Nuo ketvirtadienio didelės įstaigos, įmonės ar organizacijos, kuriose dirba ne mažiau kaip 100 darbuotojų, galės vakcinuotis. SAM pažymi, kad vakcinavimas yra nemokamas ir vyksta laisva valia.

Vėliau SAM informaciją papildė, kad didelių įmonių darbuotojai gali būti vakcinuojami – jei nepavyksta sudaryti arba paskiepyti atitinkamą savaitę skiepijamos prioritetinės grupės ir toliau iš eilės esančios prioritetinės grupės pageidaujančių skiepytis asmenų sąrašo ir dėl to nebus sunaudotos visos turimos COVID-19 vakcinos dozės.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, tokio pobūdžio sprendimai priimami stebint ir analizuojant vakcinavimo procesą Lietuvoje.

„Mūsų darbo principas – reaguoti lanksčiai, įvertinant visus aspektus. Tai mažas žingsnis masinės vakcinacijos link. Pirmiausia, rekomenduoju savivaldybėms prioriteto tvarka vakcinuoti tas prašymus pateikusias įstaigas, įmones ar organizacijas, kurių veikloje fiksuojama daugiau susirgimų COVID-19 ir šios ligos židinių“, – pabrėžė ministras.

Tai mažas žingsnis masinės vakcinacijos link.

Pagal numatytąjį proceso algoritmą, įstaigos, įmonės ir organizacijos vadovas sudaro norinčiųjų vakcinuotis asmenų sąrašą, skambina konkrečios savivaldybės vakcinavimo koordinatoriui, su juo susiderina, kuris vakcinavimo centras organizuos skiepijimą, tuomet kreipiasi į nurodytą centrą, kad būtų suderinti vakcinavimo data ir laikas. Vakcinaciją galima vykdyti tiek vakcinacijos centre, tiek esant tinkamam sąlygoms įstaigos, įmonės ar organizacijos patalpose. 

Anot SAM, įmonių darbuotojai gali rinktis bet kurią vakciną, tačiau tikėtina, kad šiuo metu greičiau bus vakcinuoti asmenys, norintys skiepytis „Vaxzevria“, anksčiau vadinta „AstraZeneca“ vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių