A. Veryga: Vyriausybė spręs dėl sugriežtinimų Raseinių ir Radviliškio savivaldybėse

Vyriausybė šį trečiadienį spręs dėl didesnių ribojimų Raseinių ir Radviliškio rajonų savivaldybėse, kur sergamumas koronavirusu pasiekė aukštumas, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Anot jo, COVID-19 valdymo komitete pirmadienį tai daryti nuspręsta, nes praėjusią savaitę sergamumas šimtui tūkstančių gyventojų Raseinių rajone pasiekė 988, o Radviliškio rajono savivaldybėje – 464.

„Kadangi situacija išlieka sudėtinga (...), šį trečiadienį Vyriausybėje bus svarstoma dėl šių savivaldybių atskirų priemonių taikymo“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė A. Veryga.

Anot jo, dėl konkrečių priemonių dar bus kalbamasi su šiomis savivaldybėmis.

“Priemonės dar yra svarstomos, dėliojamos, jos būtų teikiamos trečiadienį Vyriausybės posėdžiui, kalbama apie galimybę lokalių, vietinių apribotų karantinų. Bet kol kas specialistai diskutuoja, koks turėtų būti turinys“, – sakė jis.

Anot jo, vienas iš ribojimų gali būti naktinių pasilinksminimo vietų darbo laiko trumpinimas.

„Kol kas sutarimas toks, kad kalbant apie viešojo maitinimo įstaigas, priemones taikyti toms savivaldybėms, kuriose situacija yra pati blogiausia“,  – tvirtino A. Veryga.

Ministras priminė, kad, pavyzdžiui, Nemenčinėje taikytos griežtesnės priemonės įvestos tuo metu, kai jau visoje šalyje buvo paskelbtas karantinas, tad priemonių nereikėjo derinti su savivaldybėmis. Šiuo atveju, anot jo, turi būti bendras savivaldybės ir ministerijos kreipimasis į Vyriausybę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

B

B portretas
Givenu raseiniose bet negirdėjau kad kasnors sirktu gudragalviai

bliamba su jumoru--

bliamba su jumoru-- portretas
Bet, tas Veriga -atrodo kaip "FantomasAS"- is prancuzu filma-kinokomedija...:)))

Taigi turi

Taigi turi portretas
pistoleta eik ir padaryk tvarka
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių