A. Veryga: Latvija neturi plano neįsileisti lietuvių

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad kaimyninė Latvija neturi plano neįsileisti lietuvių dėl didėjančių susirgimų koronavirusu skaičiaus.

„Jie nesiruošia mūsų niekaip uždaryti ir neįsileisti. Jie gali galbūt rekomenduoti savo piliečiams nevykti į Lietuvą, bet bent jau kol kas tokio plano mūsų neįsileisti jie neturi“, – žurnalistams antradienį sakė A. Veryga.

Latvijoje iš trijų Baltijos šalių šiuo metu epidemiologinė situacija yra geriausia – ten nustatoma mažiausiai naujų koronaviruso atvejų.

Tuo metu Lietuvoje koronaviruso atvejų kasdien nustatoma po kelias dešimtis.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje sergamumo koronavirusu rodiklis per pastarąsias 14 dienų siekia 14,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Latvijoje – 2,3, Estijoje – 8,8 atvejo.

Lietuva, Latvija ir Estija yra sutarusios dėl vadinamojo „kelionių burbulo“ – šių šalių piliečiai tarp šių valstybių gali keliauti nevaržomai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Latviai mažiau laksto po įvairias šalis, o mes kaip išprotėję neberanda vietos po saule, kaip jums toks pasakymas,, įsigyjau kelione vistiek skrisiu kiekvienai metais skraidom po pasaulį, nieks man sparnų nenukirps, man nesvarbu,,

aiškiaregis

aiškiaregis portretas
Žino mat sveikaktos sistemą sužlugdęs ministrėlis, ką latviai planuoja, geriau jau latviai būtų jo neįsileidę be kaukės prie jūros 5 savaitės drybsoti, nes "pasisėmęs jėgų" dabar linčiuoja Lietuvos žmones. Gavo iš skvernelio šitoookią dovaną (jiems abiem net negėda), tai dabar tegul abu varo lauk. Išeikite, išeikite, išeikite - jūsų veiklos rezultatus teks ilgai kuopti.

Keista

Keista portretas
Latvija netoli ir pas juos normalu, pas mus kažkas nesuprantama, gal kas gali paaiškinti, nes veryga panašu nesiorentuoja nei laike nei erdvėje šiuo klausimu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių