SAM primena, kaip elgtis viešose vietose ir organizuoti asmenines šventes

  • Teksto dydis:

Švelnėjant karantino sąlygoms, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena rekomendacijas, kaip saugiai elgtis viešose vietose bei organizuoti asmenines šventes ne viešose vietose.

Būnant viešoje vietoje yra rekomenduojama vengti tiesioginio kontakto su žmonėmis, su kuriais įprastai nebendraujama, palaikyti ne mažiau kaip dviejų metrų atstumą, dėvėti nosį ir burną dengiančias asmens apsaugos priemones. Neturint galimybės plauti rankų su muilu ir vandeniu, naudoti dezinfekavimo priemones užtikrinant rankų higieną. Esant galimybei riboti naudojimąsi viešuoju transportu, vengti žmonių susibūrimo vietų arba riboti laiką būnant tokiose vietose, skirti prioritetą veikloms atvirose erdvėse.

Turint galimybę, asmenines šventes rekomenduojama nukelti – jeigu šventė visgi organizuojama, rekomenduojama apriboti dalyvių skaičių, dalyvaujant artimiausiems žmonėms. Šventėse rekomenduojama laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, asmens higienos bei rankų higienos.

Šventėje neturėtų dalyvauti žmonės, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymiai (pvz., karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.), bei tie, kuriems privaloma izoliacija (izoliacijos laikotarpiu).

Išsamias rekomendacijas galite rasti čia.


Šiame straipsnyje: karantinas LietuvojeKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaSAM rekomendacijosšventės per karantiną

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių