Dar kartą primena: kada privaloma, o kada rekomenduojama dėvėti apsauginę kaukę?

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kada privaloma ir kada rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukes, respiratorius ir pan.).

Apsaugines kaukes dėvėti privaloma:

– viešajame transporte (troleibusuose, autobusuose, traukiniuose, keltuose ir pan.);

– naudojantis pavežėjų paslaugomis;

– paslaugų teikimo ir ūkinės veiklos vykdymo vietose (parduotuvėse, vaistinėse, valstybinėse institucijose, kitose paslaugų ir veiklos vietose), kai aptarnaujami ir asmenys, neturintys galimybių paso;

– mokiniams ir ugdymo įstaigų darbuotojams (išimtis taikoma pradiniam ugdymui);

– sveikatos priežiūros įstaigose;

– renginiuose uždarose erdvėse, kai dalyvauja daugiau nei 500 dalyvių ir žiūrovų.

„Kaukių neprivaloma dėvėti paslaugų teikimo vietose, kuriose aptarnaujami tik klientai, turintys galimybių pasą. Vis dėlto, kaukių dėvėjimas šiose vietose yra labai rekomenduojamas, nes jos yra vien iš pagrindinių priemonių mažinant užsikrėtimo riziką žmonių susibūrimo vietose. Kiekvienas esame atsakingas už savo sveikatą“, – nurodoma SAM pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
sako raikia deveti kaukes vakar buvau maxsimoj dai daug vaiksto be kaukiu tai visai nera tvarkosi kaune ir iki ateina be kaukiu ir nieko kai buvo VERYGAtai buvo tvarka o dabar nera tvarkos

Tai

Tai portretas
dabar nieko jau nesuprantu,tai MAXIMA privaloma ar rekomenduojama?(jei esi pasiskiepijęs) Tai juk yra paslaugų teikimo vieta.Jei pardavinėja maistą,reiškia teikia paslaugą,ar ne,ar čis kaip nors kitaip vadinasi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių