SAM: pranešimų dėl galimų skiepijimo pažeidimų gauta, tačiau juose trūko informacijos

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia gavusi keletą pranešimų dėl galimų skiepijimo nuo COVID-19 prioritetų pažeidimų, tačiau juose trūko informacijos, todėl papildomų veiksmų nesiimta.

Ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė šią savaitę informavo BNS, kad ministerija sulaukė dviejų skambučių į pasitikėjimo liniją ir vieno pranešimo el. paštu.

Atstovės teigimu, pranešimus buvo prašoma patikslinti, pareiškėjų – prisistatyti, tačiau šie nesutiko, todėl papildomų veiksmų ministerija nesiėmė.

„Visi gautieji pranešimai yra anoniminiai, juose trūksta informacijos ir faktų. Pareiškėjų buvo prašoma prisistatyti ir pateikti detalesnę turimą informaciją, bet pareiškėjai nesutiko. Papildomų veiksmų imtasi nebuvo“, – teigė N. Mikėnaitė.

SAM pranešimų apie galimus pažeidimus laukia numeriu 8 800 66 004, išklausius meniu ir paspaudus „1“. Apie tokią galimybę ministerija pranešė penktadienį.

Šiuo telefonu taip pat galima pranešti ir apie apie korupcijos atvejus, mobingą bei skambinti kitais aktualiais sveikatos priežiūros klausimais.

Lietuvoje pradėjus skiepijimą nuo koronaviruso, žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie atvejus, kai buvo paskiepyti pagal nustatytą eiliškumo tvarką teisės tam neturintys medikai ar su medicina susiję verslininkai.

Šiuos atvejus aiškinasi ministerija ir teisėsauga.

Šiuo metu skiepijamos prioritetinės grupės: su COVID- pacientais dirbantys medikai, aukščiausios rizikos pacientai, slaugos ir globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Drebėkit mulkiai

Drebėkit mulkiai portretas
Visur tik švirkštai, karstai, kaukės, mentai, švyturėliai, kareiviai. Mes laisvi.

Vilnius vieluoja skiepijant medikus

Vilnius vieluoja skiepijant medikus portretas
Vilniuje dar net nepradėti skiepyti poliklinikų medikai, o valdžia svarbiausia olimpiečiai. Liksim uždaryti ir ramiai per TV žiūrėsim olimpiadą, nes mokytojai, senoliai, ne taip svarbu, svarbu krepšininkai. O dėl komentaro apie švirkštą, tai žinoma, baisu, labai baisu, čia kaip siaubo filmukas apie begemotą.

Tai jo jo

Tai jo jo portretas
Dabar pederastai visus šiurpins su švirkštų nuotraukom
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių