Iki 60 dienų ilginamas siuntimo galiojimas registruotis pas specialistą konsultacijai

  • Teksto dydis:

Nuo šios savaitės dvigubai ilginamas laikas kreiptis pas gydytoją specialistą – pacientas, gavęs siuntimą, turės 60 dienų užsiregistruoti konsultacijai, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Iki šiol šis terminas buvo 30 dienų.

Kaip teigia SAM, pakeitimu siekiama sutaupyti šeimos gydytojų darbo laiką, kai nespėjus pacientui užsiregistruoti gydytojo specialisto konsultacijai, jiems tekdavo perrašinėti siuntimą.

„Taip pat sutaupomas ir paciento laikas, kai nespėjus užsiregistruoti, jam vėl tekdavo pakartotinai dėl tos pačios priežasties kreiptis į šeimos gydytoją“, – sakome ministerijos pranešime.

Be to, siekiant labiau įgalinti slaugytojus ir atlaisvinti šeimos gydytojus nuo veiksmų, kuriuos pagal kompetenciją gali atlikti slaugytojos, priimtas pakeitimas, kad karantino laikotarpiu slaugytojos gali pratęsti gydytojo paskirtą gydymą receptiniais vaistiniais preparatais.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Sitas sprendimas labai geras, bet aplamai patekti pas seimos gyd tai neimanoma ypac Nefridos pol, ten nustatytas 1,5 val per darbo val kai dirba gyd, jei pasiseka tai atrodo kad loterija laimejai, prisiskambinti beveik šansų nera, noreciau kad kas nors tai išgirstu

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia šeimos gydytojus atlaisvinti nuo tų siuntimų pas specialistus,tik išimtiniais atvejais tą daryti;kai siunčiama diagnozės nustatymui,o ne tokiu atveju,kai ligonis jau turi diagnozę ir ,esant paūmėjimui,nukreipti pas specialistą gydymui... Nesamonė didžiausia,taip vargsta ligonis,uždelsiamas gydymas,nes pas šeimos gydytoją reikia gauti taloną,o pas specialistą taip pat .O kai specialistas suserga,tai nepranešama apie tai ligoniui,ir nepasiūlomas kitas vėlesnis laikas.Nuvyksti,ir tik tada pasako,o taip neturėtų būti,bet yra ir tai Kauno klinikose praktikuojama.

nors

nors portretas
vienas geras sprendimas per visa laika
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių