SAM: ekstremalios situacijos pažeidimų išaugo viešajame transporte, teikiant paslaugas

  • Teksto dydis:

Per savaitę išaugo nusižengimų viešajame transporte bei viešųjų paslaugų sektoriuje, daugiausia – dėl kaukių dėvėjimo, penktadienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, kassavaitinę apribojimo laikymosi kontrolę vykdančių institucijų duomenimis, paskutinę rugpjūčio savaitę viso atlikta 1916 patikrinimų viešajame transporte, nustatytas 191 pažeidimas. Didžioji dalis jų – apsauginių kaukių dėvėjimo pažeidimai.

Viešųjų paslaugų sektoriuje iš 166 patikrintų subjektų, trijuose nustatyti pažeidimai. Patikrinus 911 turgaviečių ir lauko prekybos vietų, 6-iose buvo nesilaikoma šiuo metu taikomų ribojimų. Dažniausiai pasitaikantis pažeidimas išlieka apsauginių veido kaukių nedėvėjimas arba netaisyklingas jų užsidėjimas.

Ministerija akcentuoja, kad per savaitę neužfiksuota nė vieno pažeidimo dėl įmonių, aptarnaujančiu asmenis tik su galimybių pasais, nenustatyta nė vieno laisvalaikio ir pramogų sektoriaus pažeidimo, jų neužfiksuota kino teatruose, meno įstaigose, renginiuose.

Nenustatyta ir saviizoliacijos pažeidimų – iš viso savivaldybėse patikrinta beveik 1,2 tūkst. asmenų.

Šešis saviizoliacijos pažeidimus nustatė policija, iš viso atlikusi per 1,5 tūkst. patikrinimų, taip pat policija nustatė 13 nusižengimų dėl kaukių dėvėjimo.

Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai, patikrinę 115 viešojo maitinimo įstaigų, nustatė 6 pažeidimus, 56-iose prekybos maisto produktais vietose – 6 pažeidimus.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) nustatė pažeidimą viename iš patikrintų renginių – jį kurį žiūrovai stebėjo ne tik iš sėdimų vietų, pačių žiūrovų skaičius buvo neribojamas, dalyvavo asmenys be galimybių paso, nebuvo valdomi žiūrovų srautai, neužtikrinta higiena.

NVSC taip pat nustatė pažeidimų dvejose asmens sveikatos priežiūros įstaigose. Pastarosiose iš viso dirbo 12 darbuotojų, kurie nebuvo pasitikrinę sveikatos, t. y. atlikę privalomo periodinio testavimo greitaisiais antigeno testais.

Stebėti, kaip laikomasi ekstremalios situacijos reikalavimų, pavesta savivaldybėms, policijai, VMVT, NVSC, Valstybinei darbo inspekcijai ir Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su tais

Su tais portretas
namordnikais kaip lohai :))))

Jei patikrintų prekybos centrus,

Jei patikrintų prekybos centrus, portretas
tai pažeidimų surastų žymiai daugiau - ten kas trečias be kaukės vaikšto.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių