Rinkimų komisijų nariai galės būti tiriami greitaisiais COVID-19 testais

Seimo rinkimų komisijų nariai ir stebėtojai galės būti tiriami greitaisiais COVID-19 testais, numato sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimas.

Pasak ministro, greitieji serologiniai testai, parodantys, ar žmogus yra persirgęs COVID-19, leis įvertinti bendrą pandemijos situaciją, taip pat esant teigiamam rezultatui būtų galima atlikti diagnostinį testą.

„Kadangi tai bus labai intensyviai kontaktuojantys žmonės ir ateityje juos galima kviesti pakartoti testus, tai irgi situacijos vertinimui. Ištestuoti visų absoliučiai per trumpą laiką tikraisiais PGR testais nėra tokios galimybės, nes tai yra apie 15 tūkst. žmonių“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė A. Veryga.

Pasak jo, rinkimų metų visiems komisijų nariams, stebėtojams galimybės atlikti koronaviruso testų nėra, o „ištempti tai per ilgą laiką nėra prasmės, nes praėjus kelioms dienoms testą reikėtų kartoti“, o greitieji testai būtų skirti tam, kad būtų galima „dinamikoje įvertinti situaciją“.

Pagal ministro įsakymą, rinkimų komisijų nariai, sekretoriato darbuotojai, stebėtojai galėtų atlikti greituosius testus. Jei testo rezultatas būtų teigiamas, jiems būtų nurodoma kreiptis į karštąją liniją registruotis koronaviruso tyrimui.

Greitųjų testų patikrą atlikę mokslininkai pabrėžia, kad testai nėra tinkami ankstyvos ligos diagnostikai ir geriausius rezultatus rodo praėjus 14–50 dienų nuo pirmųjų koronaviruso simptomų ar teigiamo molekulinio (PGR) tyrimo atsakymo, t. y. parodo, ar pacientas buvo sirgęs COVID-19.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Jeigu reiks tirtis nebedirbsiu rinkimuose
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių