R. Lingienė: naujų užkrato židinių kol kas nematyti

Lietuvoje paskelbti naujausi koronaviruso plitimo duomenys rodo, kad šiuo metu naujų užkrato židinių nėra, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Pirminiais duomenimis, nesimato jokių židinių (...) Ir ta epideminė kreivė plokštėjanti rodo – jos pikai buvo nustatyti balandžio viduryje ir kovo pabaigoje, tai akivaizdžiai dėl židinių: Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, „Vilnikoje“ (įmonė Nemenčinėje – BNS), Marijampolės ligoninėje, – tai eksliudavus šitus židinius, kurie labai aiškūs ir jau baigiami lokalizuoti ir kiti lokalizuoti, tai kaip ir viskas atrodo gerai“, – BNS sekmadienį sakė R. Lingienė.

Ji pabrėžia, kad švelnėjant ribojimams karantino metu ir visuomenė, ir verslas privalo išlikti atsargūs.

„Bet pamačiau reportaže, kaip atrodo „Akropolis“ – nežinau, kurio miesto, šiandien – tai labai tikiuosi, kad žmonės atsipeikės ir laikysis šitų trijų „auksinių taisyklių“: distancijos, laiko (trumpo kontakto – BNS) ir apsaugos priemonių. Ir prie viso šito turi eiti higiena arba dezinfekcija. (...) Jeigu to laikysimės, tai bus gerai, jeigu nesilaikysime, tai ką bedarytų Vyriausybė, Sveikatos apsaugos ministerija, epidemiologai – neveiks“, – sakė R. Lingienė.

NVSC Vilniaus departamento direktorė sekmadienį informavo BNS, kad Vilniaus Antavilių pensionate nustatytas koronavirusas darbuotojui.

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienio rytą pranešė, kad Lietuvoje nustatyta 12 naujų koronaviruso atvejų (ankstesniąją parą – 16), bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1438. Pasveikusiais laikomi 467 asmenys, mirė 41 sergantis žmogus.

Nuo pirmadienio Lietuvoje įsigalioja nauji sušvelninimai per karantiną, pavyzdžiui, su tam tikrais ribojimais bus galima veikti lauko kavinėms, kirpykloms, muziejams.

Karantinas šalyje paskelbtas kovo 16 dieną ir šiuo metu pratęstas iki gegužės 11 dienos.


Šiame straipsnyje: Rolanda Lingienėkoronaviruso židiniaikoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Praėjusią savaite buvo žiniasklaidoje minėta Rokiškio ligoninėje atsiradus virusu užsikrėtusiu darbuotojų.Kodėl nutilo?

Pirmyn, Prokurorai

Pirmyn, Prokurorai portretas
Lietuvoje del masinio kenkimo virusais reiktu kelti BK 247, BK 113
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių