R. Lingienė: masiškai fiksuojame susirgimus darbo vietose

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė teigia, kad daugiausia per sąlytį su sergančiuoju užsikrečiama darbovietėse.

„66 proc. užsikrečia nuo to, kad jie turėjo sąlytį, ir tai nurodo. Sumažėjo įvežtinių atvejų skaičius ir apie 21 proc. atvejų turime tų, kurių neišaiškiname grandinės, bet tai nėra daug“, – sakė R. Lingienė.

„Pagrindinės priemonės intervencijos turėtų būti skiriamos tiems 66 proc. Pasižiūrėjus, iš ko tai susidaro, dažniausiai dabar rugpjūtį užsikrečiama įmonėse, įstaigose, darbo vietose, antroje vietoje yra viešojo maitinimo įmonės, šneku apie lankytojus, įvairių renginių dalyviai ir trečioje vietoje – šeimose“, – pirmadienį kalbėjo ji.

R. Lingienė atkreipė dėmesį, kad įmonių vadovai turėtų būti pasiruošę, jeigu darbovietėje atsirastų susirgusiųjų koronavirusu.

„Šeimose nieko labai nepadarysi, nes gyvename kartu, bet įmonės, organizacijos, tai tikrai masiškai fiksuojame susirgimus, po keletą kiekvieną dieną. Reikia labai kreipti dėmesį įmonių vadovams, kaip padaryti, jeigu asmuo susirgo, kad neišplistų infekcija“, – teigė R. Lingienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių