PSO: Rytų Europoje virusas plinta intensyviau

  • Teksto dydis:

Kasdien pranešama apie vis mažiau Vakarų Europos šalyse užregistruojamų naujų COVID-19 atvejų, tačiau situacija nėra tokia gera Rusijoje ir kitose Rytų Europos šalyse, pareiškė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

„Šiuo metu Europoje, Vakarų Europoje matome stabilų mažėjimą. Jis nėra greitas, bet matome stabilų naujų atvejų mažėjimą“, – sakė PSO atstovė Margaret Harris.

„Taigi, tai reiškia, kad naujų atvejų skaičius vis dar yra reikšmingas, tačiau šis skaičius mažėja, kitaip nei Rusijoje ir Rytų Europoje, kur vis dar matome didėjimą“, – teigė ji.

Kaip praneša „Reuters“, Rusija pagal COVID-19 atvejų skaičių yra trečia pasaulyje, šioje šalyje užfiksuotas 423 741 COVID-19 atvejis ir 5 037 mirtys. Ukrainoje užfiksuota 24 340 ligos atvejų ir 727 mirtys, o Baltarusijoje – 43 403 atvejai ir 240 mirčių.

Praeitą savaitę JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija pareiškė, kad Jungtinės Valstijos palieka PSO dėl to, kaip organizacija tvarkėsi su pandemija. M. Harris teigimu, PSO kol kas neturi informacijos apie oficialų JAV pasitraukimą iš organizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mnbm

mnbm portretas
cia pas tuos, kurie keldami cerka siunte covid ant triju raidziu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių