PSO ragina valstybes imtis veiksmų: omikron atmaina plinta beprecedenčiu greičiu

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį įspėjo, kad pandeminio koronaviruso omikron atmaina plinta beprecedenčiu greičiu, ir paragino valstybes imtis veiksmų.

Europai grumiantis su nauja COVID-19 ir hospitalizacijų banga, Nyderlanduose prieš šventes bus anksčiau uždarytos pradinės mokyklos, o Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), siekdamas dėl pandemijos įvesti naujų suvaržymų, susidūrė su dideliu išbandymu parlamente.

Tuo metu farmacijos kompanija „Pfizer“ paskelbė, kad jos sukurtas vaistas nuo COVID-19 veikia ir prieš naująjį koronaviruso variantą.

Omikron atmaina pirmą kartą buvo aptikta Pietų Afrikoje; šalis apie naująjį variantą PSO informavo lapkričio 24 dieną. Atmaina turi daug mutacijų ir nuo pat jos aptikimo kelia didelį susirūpinimą.

Preliminarūs duomenys rodo, kad vakcinos gali neapsaugoti nuo omikron varianto ir kad jis taip pat yra užkrečiamesnis už delta atmainą, pirmą kartą aptiktą Indijoje ir dabar dominuojančią pasaulyje.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas) reporteriams sakė, kad užsikrėtimo omikrom atmaina atvejų jau išaiškinta 77 valstybėse ir kad ši atmaina nepastebėta tikriausiai jau išplito į daugumą valstybių, „tokiu greičiu, kokio nematėme nė vieno ankstesnio varianto“ atveju.

Užsikrėtimo omikron atmaina atvejai dabar sudaro maždaug 3 proc. visų užsikrėtimo atvejų Jungtinėse Valstijose, bet prognozuojama, kad šis skaičius sparčiai augs, kaip buvo kitose šalyse.

Jungtinės Valstijos yra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio valstybė. Antradienį žinomų mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius šioje šalyje viršijo 800 tūkst., pranešė Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EIKIT NAHUI

EIKIT NAHUI portretas
Eikit NAHUI

Sąžinė

Sąžinė portretas
DELTA + OMICRON = MEDIA CONTROL Baikit malt š....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių