PSO: kūdikių žindymas mažina vaikų nutukimo riziką

Kovoje su vaikų nutukimu Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja kūdikių žindymą. Dalyje Europos ir toliau problema yra palyginti didelis nutukusių vaikų procentas, antradienį pareiškė PSO.

Jos teigimu, kūdikiai, kurie niekuomet nebuvo žindomi ar žindomi nereguliariai, labiau rizikuoja vaikiškame amžiuje turėti antsvorį. Organizacija rėmėsi dviem tyrimais, kurie šiais metais buvo pristatyti nutukimui skirtame Europos kongrese Glazge.

„Kuo ilgiau vaikas žindomas, tuo didesnė yra apsauga nuo nutukimo“, – sakė PSO Europos reikalų direktorė, atsakinga už neužkrečiamas ligas Bentė Mikkelsen. Šis žinojimas esą gali būti naudingas kovoje su vaikų nutukimu.

PSO rekomenduoja pirmuosius šešis gyvenimo mėnesius kūdikius vien tik žindyti. Po to mažyliai be motinos pieno turėtų gauti ir papildomai maisto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
praeis kiek laiko ir viska sakys kitaip ,sendien kenke ar nekenke ,o rytoj jau kitaip.

Aha

Aha portretas
Ta pati PSO, ypač mūsų veryganai reikalauja cukrų ir riebalus uždrausti, ir pirmiausia vaikų mityboje. O motinos piene cukraus (laktozės) net daugiau nei karvės piene, riebalų nebeminint. Todėl keista, kaip čia dar žindyti neuždraudė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių