Proveržis: rastas naujas metodas vėžiui gydyti

  • Teksto dydis:

Mokslininkai tikina radę naują vaistą vėžiui gydyti – chronoterapiją. Tai yra vaistų derinimas prie biologinio organizmo ritmo, praneša LNK.

„Ilgą laiką buvo manoma, kad biologiniai ritmai susiję tik su sveikomis ląstelėmis, o ne su vėžinėmis. Įrodėme, kad šie rimtai taip pat susiję su vėžinėmis ląstelėmis“, – atradimą pristatė Luveno katalikiškojo universiteto profesorius Olivieris Feronas.

Šis naujas gydymo būdas, anot mokslininkų, gali kardinaliai pakeisti pacientų kasdienybę ir padėti nugalėti vėžį didesnei daliai žmonių. Nustatyta, kad chronoterapija geriausiai veikia tik tam tikru paros metu.

„Pvz., šiam ligoniui matome, kad būtent vidurdienį vėžinių ląstelių augimas ir dauginimasis yra stipriausias. Todėl logiška, kad vaistai skiriami vidurdienį, nes būtent tada jis bus aktyviausias“, – metodą pristatė O. Feronas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Jau praėjo šešeri metai nuo to, kai man buvo atliktas pirmasis gydymas. Visada jį gerdavau ryte“, – sakė vėžių sergantis pacientas.

Tačiau gydytojams šis gydymas skirtingu paros laiku kelia nepatogumų. Esą kiekvieną pacientą chronoterapija veikia skirtingai. Tad rasti visiems tinkamą laiką kone neįmanoma.

Šiandien kol kas niekas nepatvirtino fakto, kad gydymas ryte ar vakare pagerina jo veiksmingumą.

„Šiandien kol kas niekas nepatvirtino fakto, kad gydymas ryte ar vakare pagerina jo veiksmingumą. Padalinyje, kuriame yra 30 lovų, per dieną atliekame septynis vizitus. Negalime pasirinkti paros laiko kiekvienam pacientui“, – sakė vėžio klinikos vadovas Jeanas Pascalis Machielsas.

Pirmaisiais moksliniais duomenimis, chronoterapija sumažintų ir šalutinį gydymo poveikį, tačiau naujas metodas dar turi būti patvirtintas, nors ir yra daug žadantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha-cha-cha

Cha-cha-cha portretas
Pasakėlės iš rūsio...Seku seku pasaką..

Dėdulė

Dėdulė portretas
Geriausias vaistas nuo visų ligų-adrenachromas. Ir atjaunina ir visas ligas išgydo. Tik kainuoja rimtus finingus. Dar ir reikia su reptiloidais turėti reikalą.

Lietuvoje

Lietuvoje portretas
Konservai ir liberalai ir socdemai sukūrė tokia sistema, kol daeisi iki daktaro JAU BUS 4 STADIJA. MANAU TAI TYČINIAI VEIKSMAI
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių