Profesorius apie sergamumą COVID-19: artimiausių savaičių prognozės optimizmo nekelia

Sveikatos ekspertų tarybos nario profesoriaus Mindaugo Stankūno teigimu, sergamumo koronavirusu kreivė artimiausiu metu tikriausiai nesikeis. Pasak jo, didelio optimizmo naujausios prognozės nekelia.

„Naujausi epidemiologiniai duomenys mus privertė peržiūrėti prognozes ir čia didelio optimizmo nėra. Neatmetame, kad artimoje perspektyvoje, (...) kalbant apie sergamumo kreivę, ji neturėtų keisti savo krypties iki gruodžio pradžios. Manome, kad iki gruodžio 11 d. tas atvejų augimas turėtų išlikti“, – pirmadienį po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda surengtoje spaudos konferencijoje sakė M. Stankūnas.

Mes akcentuojame pesimistinius scenarijus, kad būtume tikri, jog paslaugų nepritrūks.

Profesorius akcentavo, kad prognozės yra daromos tam, kad sveikatos priežiūros įstaigos galėtų pasiruošti galimiems scenarijams.

„Mes akcentuojame pesimistinius scenarijus, kad būtume tikri, jog paslaugų nepritrūks. Planuojame, kad gruodžio 11 d. sergančiųjų (skaičius – ELTA) gali siekti 50 tūkst.“, – teigė M. Stankūnas.

Mindaugas Stankūnas. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Jis taip pat sakė, kad sveikatos ekspertų tarybos nariai pateikė prezidentui ir prognozę Kalėdų laikotarpiui.

„Manome, kad per Kalėdas tikriausiai, jei karantinas veiks ir žmonės laikysis rekomendacijų, galime turėti gerokai mažiau atvejų. Prognozuojame, kad gali būti apie 20 tūkst. aktyvių atvejų“, – pažymėjo profesorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių