Profesorius – apie šalį, kurioje COVID-19 situacija gali būti blogesnė nei Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Profesorius Vytautas Kasiulevičius savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo naujausiomis įžvalgomis COVID-19 tema. Profesorius kreipėsi į keliautojus – ragina atkreipti dėmesį į šalį, kurioje COVID-19 situacija gali būti prastesnė nei Lenkijoje.

„Keliaujantiems. Lenkija, Nyderlandai jau penktą parą COVID-19 viršija šešiolikos atvejų 100 tūkst. rodiklį per keturiolika parų, tačiau Kipras tą rodiklį šiandien irgi jau pasiekė ir drįsčiau teigti, kad Kipre situacija prognozės prasme yra netgi blogesnė negu Lenkijoje. Jungtinės Karalystės rodiklis pasiekė keturiolika, tačiau paskutines paras kiek stabilizavosi“, – statistiką apžvelgė V. Kasiulevičius.

Kai kuriose Europos šalyse visą liepos mėnesį blogėjusi COVID-19 situacija rugpjūčio mėnesį ėmė gerėt.

Profesorius aptarė ne tik sergamumo rodiklius, bet ir šalis, kuriose COVID-19 tyrimai atliekami aktyviausiai. „Šiandien PGR testavimo apimtys Europoje didžiausios Danijoje, Islandijoje ir Jungtinėje Karalystėje, tuo tarpu Vengrijoje, Slovakijoje ir Kroatijoje jos mažiausios. Lietuvoje testavimo apimtys šiuo metu viršija Europos vidurkį“, – teigė V. Kasiulevičius.

„Facebook“ nuotr.

Tačiau, pasak profesoriaus, yra ir gerų žinių – yra šalių, kur situacija gerėja. „Ne vien blogos žinios. Kai kuriose Europos šalyse visą liepos mėnesį blogėjusi COVID-19 situacija rugpjūčio mėnesį ėmė gerėti: Šveicarijoje, Serbijoje, Bulgarijoje, Austrijoje ir ypač Belgijoje“, – situaciją šalyse aptarė profesorius.

„Facebook“ nuotr.

Primename, kad Lietuvoje praėjusią parą patvirtinti 24 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius išaugo iki 2171, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Šiuo metu tebeserga 421 asmuo, pasveiko – 1656.

Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 112 įvežtinių atvejų. Izoliacijoje šiuo metu yra 3192 asmenys, tarp jų – sergantieji, turėję sąlytį bei iš paveiktų šalių atvykę žmonės.

Praėjusią parą laboratorijose ištirti 4407 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 540 tūkst. 784 ėminiai.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaVytautas Kasiulevičiusviruso plitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zacirka

Zacirka portretas
Kai galu gale iskils sita pasaulinio masto politizuota afera ir ja sukure nusikalteliai gaus atpilda,tada bus smagu paziureti bent per tv i akis tokiems profesoriams ir isgirsti ju pasiteisinimus. O paskui suzinoti kam ir kiek uz sita panikos skleidima buvo sumoketa geco pinigais

Punch

Punch portretas
Dar vienas kiauragalvis profesorius uz pinigus megina irodyti zmonems ,kad b... tai yra pirstas. Ir atvirksciai. Siulyciau tuo pirstu profesoriui prisisukti trukstamus varztus.

Audrius

Audrius portretas
Profesoriui (ir jo kolegoms) patarčiau būti atsargesniems su prognozėmis arba išvis "pritildyt muziką". Prof. Laiškonis, regis, taip jau padarė. Gaila jūsų reputacijos, ypač vyresniųjų. Beveik visos prognozės šia tema nepasitvirtino. Negalėjo. Iš pradžių ir aš šiek tiek šaipiausi. Atsiprašau. Negali pasitvirtinti dėl paprastos priežasties- tai ne medicinos mokslo dimensija. Ir su sąžine taip pat neturi nieko bendro. Viskas suversta į krūvą- virusai, pinigai, politika. Ne virusas- virusai. Įvairūs. Tad būkit žmonės- neverskit jūsų gailėtis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių