Profesorius apie koronavirusą kitose šalyse: planuodami keliones atkreipkite dėmesį

  • Teksto dydis:

Profesorius Vytautas Kasiulevičius savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo naujausiomis įžvalgomis COVID-19 tema. Profesorius kreipėsi į keliautojus – prieš planuojant keliones ragina atkreipti dėmesį į sergamumo koronavirusu rodiklius.

„Svarbi informacija keliautojams. Šiandien, kaip ir prognozavau prieš tris dienas, susirgusių COVID-19 rodiklis Jungtinėje Karalystėje ir Danijoje viršijo šešiolika šimtui tūkstančių per keturiolika dienų. Airijoje taip pat šis rodiklis jau viršytas ir siekia 16,9“, – statistiką aptarė profesorius.

Pasak V. Kasiulevičiaus, yra šalis, kurioje susirgusių koronavirusu rodiklis kasdien blogėja. „Rugpjūčio mėnesį dramatiškai pasikeitė padėtis Graikijoje, kurios rodiklis šiandien siekia 13,3 ir kasdien blogėja. Labai tikėtina, kad penktadienį Graikijos rodiklis pasieks šešiolika šimtui tūkstančių, kai prireiks 14 parų izoliacijos grįžus. Atkreipkite dėmesį planuodami keliones sekančiai savaitei. Italijos situacija išlieka nebloga, tačiau neramina padidėjęs teigiamų PGR mėginių skaičius testuojant“, – akcentavo V. Kasiulevičius.

„Facebook“ nuotr.

Primename, kad per praėjusią parą patvirtinta aštuoniolika naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 2283, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 510 asmenų, pasveiko – 1679.

Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruotas 131 įvežtinis atvejis.

Izoliacijoje šiuo metu yra 3088 žmonės. Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 4269 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 557 tūkst. 657 ėminiai.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaVytautas Kasiulevičiusviruso plitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
jo su tokiu protu kuo toliau ir kiek tau uz tai moka

pal'Myra \\\\\.../////

pal'Myra \\\\\...///// portretas
jukš nuo lovio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių