Profesorius: trečiosios vakcinos dozės apsauga nuo sunkios COVID-19 ligos eigos siekia 90 proc.

Santaros klinikų vadovas profesorius Feliksas Jankevičius sako, kad imunizacija šalyje vyksta greitu tempu, o trečioji vakcinos dozė nuo COVID-19 yra esminis apsaugos komponentas nuo sunkios formos ligos ir eigos.

„Šalies imunizacija vyksta labai greitu tempu ir didžiojoje, mūsų pagrindinėje rizikos grupėje, vis daugiau ir daugiau žmonių gauna revakcinaciją, trečiąją vakcinos dozę. Mes tikrai žinome, kad trečioji vakcinos dozė yra esminis apsaugos komponentas, nes ji ženkliai sumažina tikimybę patekti į reanimaciją ir stipriai sumažina sunkią ligos eigą“, – spaudos konferencijoje teigė F. Jankevičius.

Aiškindamas, kuo naudinga trečioji vakcinos nuo COVID-19 dozė, profesorius pabrėžė, kad pasiskiepijus trečią kartą apsauga nuo ligos gali siekti 90 proc.

„Kalbant apie ligos sunkumą, aš manau, kad rizikos grupėje yra tie žmonės, kurie neturi trečiosios dozės. Tarp medikų tokių yra labai nedaug. Po trečiosios vakcinos dozės žmonės neturi sunkios ligos eigos ir nepatenka į reanimaciją, o apsauga yra labai aukšta, siekia 90 proc.“,–  pabrėžė F. Jankevičius.

Santaros klinikų vadovas profesorius Feliksas Jankevičius. Žygimanto Gedvilo / BNS nuotr.

Primename, kad ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 3415 naujų koronaviruso atvejų, mirė keturi žmonės, penktadienį pranešė Statistikos departamentas. Bet kuria skiepo doze ketvirtadienį paskiepyti 22 tūkst. 85 asmenys.

Iš viso iš 2013 COVID-19 gydymui skirtų lovų užimtos 1070.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Santaros klinikų generalinis direktorius, gydytojas urologas prof. dr. Feliksas Jankevičius karjeros laiptais kopia Vilniuje na kaip ir suinteresuotas asmuo ka čia ir pridursi dozė dozė lovos kam ta dozė skirta persirgusiam vaikui nesvarbu dozėir dar kartą Dozė.

Bebaimė

Bebaimė portretas
Po ketvirtos nuodų vakcinos, ligos eiga bus 100% o po to vėl iš naujo. Žudykite savo organizmą, kraukite kapitalą išsigimėliams globalistams, maitinkite šėtono išgamas.

Melas nemokamos medicinos nera

Melas nemokamos medicinos nera portretas
Po trecio skiepo zmonai buvo labai bloga... nuo 4 skiepo ginsimes net jei prireiks jega...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių