Prof. R. Nemicko stipendija – Lietuvos kardiologijos talentams

Lietuvos sveikatos mokslų universitetą (LSMU) aplankė išskirtiniai svečiai – žinomo išeivijos gydytojo kardiologo, profesoriaus Rimgaudo Nemicko šeima. Ponia Joana Nemickas kartu su LSMU rektoriumi profesoriumi Remigijumi Žaliūnu bei Medicinos akademijos kancleriu profesoriumi Viliumi Grabausku įteikė stipendijas net trims puikių kardiologijos rezultatų pasiekusioms jaunosioms LSMU gydytojoms.

Tiesa, stipendiją Universitete atsiėmė tik dvi iš trijų laureačių: LSMU kardiologijos doktorantės Raimonda Verseckaitė bei Eglė Rumbinaitė, o medicinos daktarė lektorė Vaida Mizarienė jau išvyko stažuotis į Belgiją. „Ši stipendija ir galimybė stažuotis mums buvo netikėta staigmena ir labai svarbus įvertinimas. Stengėmės tikslingai siekti savo tikslų ir mums pasisekė. Jau dabar nekantraujame išvykti ir viską pamatyti savo akimis, pasisemti naujų idėjų“, – kalbėjo jau netrukus prie kolegės Belgijoje prisijungsiančios gydytojos.
Jaunąsias koleges sveikino Universiteto vadovai bei prof. R. Nemicko žmona. „Noriu visiems padėkoti, kad tęsiate tai, ką pradėjo mano vyras. Mūsų bendradarbiavimas yra gražus pavyzdys – kaip bendri siekiai ir tikslai gali išties daug. Malonu matyti, kad iškyla vis naujų medicinos talentų“, – teikdama stipendijas pažymėjo viešnia.

J. Nemickas pritarė ir Universiteto rektorius. „Tai suteikia dideles galimybes būsimiems ir esamiems kolegoms išvysti užsienio šalių patirtį, susipažinti su mokslo naujovėmis bei, pasisėmus idėjų, sugrįžti ir pritaikyti žinias dirbant Lietuvoje“, – pastebėjo prof. R. Žaliūnas.

Kaip teigia prof. V. Grabauskas, jau daugelį metų trunkantis bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Amerikos, kuriam pradžią davė prof. R. Nemickas, yra svarus indėlis į medicinos pažangą Lietuvoje.

„Pats taip pat stažavausi Amerikoje. Tiesą sakant, daugelis dabartinių Kauno klinikų vadovų yra buvę prof. R. Nemicko stažuotojai“, – pastebėjo LSMU Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos vadovas profesorius Limas Kupčinskas.

Visą gyvenimą medicinai atidavęs prof. R. Nemickas buvo vienas Lietuvos širdies asociacijos įkūrėjų, aktyviai dalyvavo jos veikloje. Net ir gyvendamas Amerikoje jis nepamiršo ir Lietuvos kardiologų draugijos. Visada buvo aktyvus jos narys. Žinomo gydytojo pastangų ir organizuotų programų dėka, daugiau nei 80 Lietuvos gydytojų ir mokslininkų gilino žinias JAV universitetuose.

Iki ligos jis lankydavosi Lietuvoje, konsultuodavo sveikatos priežiūros specialistus kardiologijos klausimais, skaitydavo paskaitas, vesdavo seminarus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių