Premjerė: labiausiai nerimą kelia pilnėjančios ligoninės

Labiausiai nerimą keliantis rodiklis yra ne naujų koronaviruso atvejų skaičius, o pilnėjančios ligoninės, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Mane labai neramina ne atvejų skaičius, o kas klostosi ligoninėse, nes lovų skaičius pilnėja Vilnius ir Kauno apskrityse, spaudimas sveikatos sistemai didėja. Atvejų skaičius nėra pats labiausiai neraminantis rodiklis visų rodiklių puokštėje“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė premjerė.

Pasak jos, naujų atvejų skaičius laikosi stabilus, apie 1200 naujų atvejų per parą, ir skaičiai „nėra džiuginantys“, nes nemažėja, bet aukštą rodiklį lemia ir dideli testavimo mastai.

Vyriausybės ketvirtadienį paskelbta apžvalga rodo, kad Lietuvoje ir toliau auga dėl COVID-19 į ligonines guldomų žmonių skaičius, išskirtinai Vilniaus ir Kauno regionuose.

Vilniaus ir Alytaus COVID-19 klasteryje dabar užimtų gydymo ir reanimacijos lovų skaičius siekia gruodžio pradžios lygį, Kauno ir Marijampolės – lapkričio pradžios, o kituose klasteriuose pacientų skaičiai vis dar yra maži.

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydoma 1190 COVID-19 pacientų, 125 iš jų – reanimacijoje.

Vyriausybė taip pat skelbia, kad tuo pačiu metu didėja ir testavimo apimtys – per savaitę PGR, kaupinių PGR ir greitaisiais antigeno testais ištestuojama virš 140 tūkst. asmenų – beveik pusantro karto daugiau nei per trečiosios bangos piką žiemą.

Statistikos departamento duomenimis, per praėjusią parą šalyje nustatyti 1344 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė 14 žmonių, atlikti 11 tūkst. 968 molekuliniai (PGR) ir 7650 antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 528,6 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 6,1 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 237 tūkst. 950 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA portretas
kuo daugiau vakcinuos žmonių ,tuo daugiau bus platinamas virusas ,tuo dagiau sirgs ,tuo daugiau netikėtos mirtys užklups Lietuvos žmonęs ,,,sėkmės ,saugoti save nuo prievartos prieš tavo kūną ,saugok ir kitus , ispėk

Aš portretas
Kodėl premjerei nekelia siaubo mirštantys po skiepo. Daro planą, bet ir po skiepo žmonės serga arba miršta .

Cia

Cia portretas
Tik pradzia Kai prades po skiepu krist kaip lapai ot tada Bus Tik kaltu nebus ....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių