Prasideda dilgėlių sezonas: prakalbo apie šių piktžolių naudą ir įvardijo, kur geriau jų nerinkti Pereiti į pagrindinį turinį

Prasideda dilgėlių sezonas: prakalbo apie šių piktžolių naudą ir įvardijo, kur geriau jų nerinkti

2023-04-05 15:00 kauno.diena.lt inf.

Turistai Rumunijoje šįkart traukia ne vampyrų keliais ar į Drakulos pilį, o ieško dilgėlių, – teigiama LNK reportaže . 

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / freepik.com nuotr.

„Dilgėlės padeda nuo plaukų slinkimo, labai gerai valo šlapimo akus, lengvina sąnarių skausmus, reumatą ir artritą“, – tikino gidė Victoria Luft. 

Dilgėlės – ne vien sveikatai. „Mama iš jų gamina skanų troškinį, bet pačiai neteko rinkti“, – prisipažino dilgėlių atėjusi rinkti moteris.

Rinkti augalus – ir poilsis, ir pabuvimas gryname ore netgi grąžina į vaikystę. „Man tai ekskursija į vaikystę“, – sakė augalų rinkėjas. 

Nors dilgėlės auga beveik visur, šiukštu, jų negalima rinkti bet kur. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

„Renkame už kaimo, kur gera, drėgna žemė – užtat ir dilgėlės – maistingos. Tik nerinkite jų, kur žemė užteršta, daug šiukšlių“, – sakė V. Luft.

Atėjo vėlyvųjų pusryčių metas. Ant stalo tiekiamos dilgėlės: iš jų pagamintos sriubos, padažai ir netgi saldūs pyragai. 

„Tai kreminė dilgėlių sriuba su bulvėmis ir česnakais. O štai čia – saldus dilgėlių bei citrinų pyragas“, – pasakojo moteris, rodydama patiekalus. 

Turistai ir skanauja, ir mokomi gaminti.

Štai dilgėlių padažo receptas, kurį pateikė maistą iš dilgėlių gaminanti šeimininkė: susmulkintos dilgėlės maišomos su alyvuogių aliejumi ir parmezanu, beriama graikinių riešutų ir dar saulėgrąžų sėklų.

Dilgėlės – ne tik piktžolė, jos tiks sveikatai, grožiui ir dar skrandžiui. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų