„Pfizer“ studijuoja vakcinos nuo COVID-19 trečios dozės poveikį

JAV farmacijos kompanija „Pfizer“ ketvirtadienį paskelbė pradėjusi studijuoti vakcinos nuo COVID-19 trečios dozės poveikį pagal savo strategiją prieš mutavusias koronaviruso atmainas.

Sveikatos apsaugos pareigūnai sakė, kad pirmosios kartos vakcinos nuo COVID-19 apsaugo ir nuo įvairiose pasaulio vietose atsirandančių viruso atmainų, bet gamintojai pradeda rengtis tiems atvejams, jei atsirastų kokia nors vakcinoms atsparesnė mutacija.

„Pfizer“ sakė, kad pasiūlys trečią skiepų dozę 144 savanoriams, dalyvavusiems vakcinos ankstyvuosiuose bandymuose JAV praėjusiais metais. Kompanija nori nustatyti, ar papildoma vakcinos dozė, suleista praėjus 6–12 mėnesių po pirmųjų dviejų dozių, pakankamai pastiprina imuninę sistemą, kad ji galėtų atremti mutavusius virusus.

„Pfizer“ ir jos partnerė vokiečių kompanija „BioNTech“ taip pat koreguoja savo vakcinos receptą. Jos tariasi su JAV ir Europos reguliuotojais dėl tyrimo, kurio metu būtų vertinamos pakoreguotos dozės, labiau atitinkančios tokias virusų atmainas kaip Pietų Afrikos Respublikoje pirmą kartą aptiktas variantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trys kartai

Trys kartai  portretas
Taip menkai, trys kartai, ketvirtas tiesiai kapuosna...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių