Penki nauji COVID-19 atvejai – įvežtiniai, virusas plinta ir „Hegelmann Transporte“

  • Teksto dydis:

Iš 32 naujų koronaviruso atvejų 11 yra susiję su židiniais, septyni iš jų registruoti Kauno transporto įmonėje „Hegelmann Transporte“, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Epidemiologų teigimu, transporto įmonėje patvirtinti užsikrėtusieji buvo izoliacijoje, tad sąlytį turėjusių kontaktų nenustatyta. Šiuo metu su židiniu siejami 33 koronaviruso atvejai.

Kauno apskrityje taip pat registruotas vienas atvejis, kuris yra siejamas su Raseinių rajone vykusia šeimos švente. COVID-19 nustatyta Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokiniui.

NVSC duomenimis, asmuo ugdymo įstaigoje paskutinį kartą buvo rugsėjo 2 dieną, izoliuoti 24 didelės rizikos sąlytį mokykloje turėję bendraklasiai. Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad mokinių, kurie šiuo metu yra izoliacijoje, tėvai yra vadinamasis kontakto kontaktas, tad jiems izoliacija neturi būti taikoma.

Vienas naujas koronaviruso atvejis nustatytas Vilniaus apskrityje, jis yra siejamas su protrūkiu logistikos įmonėje „CAT Cargo Logistics Lietuva“. Koronavirusas patvirtintas vienam įmonės darbuotojui. Iš viso šiuo metu registruoti keturi susiję susirgimai.

Klaipėdos apskrityje patvirtintas naujas koronaviruso atvejis yra siejamas su židiniu „Klaipėdos energijoje“. Asmuo nėra darbuotojas. Vertinama, jog su protrūkiu šiuo metu yra susiję trys COVID-19 atvejai.

Be to, vertinama, kad praėjusią parą aštuoni žmonės užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau jie nepriskiriami infekcijos židiniams.

NVSC teigimu, du iš šių asmenų yra Kauno Jono Pauliaus II-ojo gimnazijos mokiniai. Šiuo metu turimais duomenimis, izoliuoti 54 didelės rizikos sąlytį mokykloje turėję bendraklasiai. Dėl mokytojų izoliavimo dar sprendžiama.

Taip pat vienas iš šių asmenų yra Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokinys. Izoliuoti 24 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys.

Abu šie atvejai patvirtinti pirmadienį.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė aštuoni asmenys (trys Vilniaus, du Klaipėdos ir po vieną – Marijampolės, Šiaulių bei Kauno apskrityse). Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Be kita ko, nustatyti penki įvežtiniai atvejai.

Keturi iš jų į Lietuvą grįžo ar atvyko iš Ukrainos. Iš jų trys yra užsieniečiai.

Tuo metu, Kauno apskrityje koronavirusas patvirtintas asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Etiopijos.

Lietuvoje iš viso patvirtintas 3131 koronaviruso atvejis, tebeserga 1038 asmenys, 1994 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijanauji koronaviruso atvejaiįvežtiniai atvejaiCOVID-19

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasha

Pasha portretas
Ciulpk byby urodas, we are number 1 !

Baisu

Baisu portretas
Vakar Laisvės Alejoje ir Senamiesty vaikštinėjo uzbekai ar tadžikai(siauraakiai). Naujas papildymas transporto įmonėje??Kada ją uždarys??

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Tai kiek gali ta Hegelman Transporte tą užkratą platinti - jau trečias kartas, kai protrūkis pas juos, nesuprantu, ar negali uždarys jų NVSC, ar čia tipo OK, verslas gali žmones tručint laisvai.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių