Pacientų organizacijos prašo neskirti A. Verygos sveikatos apsaugos ministru

Lietuvos pacientų organizacijų (LPO) atstovų taryba išsiuntė viešą laišką prezidentui Gitanui Nausėdai, kuriuo prašo nebeskirti Aurelijaus Verygos sveikatos apsaugos ministru.

Laišką pasirašiusi LPO atstovų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė pabrėžia, kad A. Verygos vadovaujamos ministerijos veiksmai pakenkė pacientams, nebuvo atsižvelgta nei į pacientų, nei į medikų pastabas.

„Nerimą kelia tai, kad sprendimai sveikatos apsaugos srityje yra priimami, neatsižvelgiant ne tik į pacientams, bet ir įvairių sričių medicinos specialistams, gydymo įstaigų vadovams, kitų sričių specialistams atstovaujančių organizacijų teikiamas pastabas ir nuomonę. Lietuvos žmonės labiausiai kenčia dėl netinkamos vaistų kompensavimo Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis politikos, sveikatos paslaugų prieinamumo ribojimo, žmonėms kelia nerimą gydymo įstaigų reorganizavimo klausimai. Ministras proteguoja ir palaiko tik jam pataikaujančių organizacijų atstovus, jei nuomonė skiriasi nuo jo, į ją net neatsakoma, vengiama susitikti ir išklausyti. Nebematome galimybių, kad A. Veryga galėtų toliau tinkamai ginti pacientų teises, todėl prašome gerbiamo prezidento nebeskirti jo toliau į šias pareigas“, – kreipiasi V. Augustinienė.

Pasak V. Augustinienės, žmonės, mokantys Privalomojo sveikatos draudimo įmokas, verčiami gydytis pigiausiais, daugiau šalutinių reakcijų turinčiais vaistais, praranda teisę gauti efektyvių, individualiai geriausiai tinkamų vaistų nemokamai ar ir su didesne priemoka, nes vaistus reikia pirkti už visą kainą bei dėl to ypač kenčia keliomis sunkiausiomis lėtinėmis ligomis sergantieji, kuriems vaistų parinkimas užtrunka kelis mėnesius, nes dar yra būtinas vaistų tarpusavio suderinamumas.

Lietuvos pacientų organizacijų atstovų taryba atstovauja gyventojams, sergantiems įvairių grupių sunkiomis lėtinėmis ligomis (artrito, astmos, Bechterevo, diabeto, epilepsijos, širdies nepakankamumu, hipertenzija, vaikų vėžio, krūties, galvos smegenų, kiaušidžių ir kitomis vėžio, sutrikusios psichikos, osteoporozės, celiakijos, Parkinsono, nefrologinėmis, dermatologinėmis, cistinės fibrozės ir kitomis ligomis). 20 tūkstančių pacientų yra susivieniję į 31 asociaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pacijantų organizacijos prašo s v e i k a t o s apsaugos

pacijantų organizacijos prašo  s v e i k a t o s apsaugos portretas
ministru PASKIRTI a s m e n į nieko bendro neturinčio su m e d i c i n a, TOKIUS MINISTRUS visada lengva apeiti visais klausimas.Męs patenkinti tokiais buvusiais ministrais: geodezistu ČAPLIKU, teisininkais ŠUKIU ir šalaševičiute, černiausku ir kitais, su kurių p a g a l b a šalyje NUALINOME sveikatos apsaugos sistemą ir d a v e d ė m e iki dabartinio , visiškai APLEISTO lygio, kur dabartinis ministras.VERYGA kuopa tai ką, per daugelį metų p r i d i r b o-n u a l i n o ĮVARDINTI ministrai, Veryga n e t i n k a vie dėl to , kad jis yra sąžiningas, darbštus,gerai žinantis ir sprendžiantis visas esamas bėdas, o s v a r b i a u s i a;-jo negalima apgauti-apeiti.

prašo p a r a z i t a i -- konservatoriai,kurie

prašo p a r a z i t a i --  konservatoriai,kurie portretas
v a l s t y b ę GRIAUNA 30 metų ir ne tik s v e i k a t ą , bet visą MŪSŲ gyvenimą,--- tai juk matome AKIVAIZDŽIAI savo akimis, tad a b s o l i u č i a i NEREAGUOKIME į b a r b a r ų svaičiojimus. KONSERVATORIAI !-- n u s t o k i t e KENKTI valstybei, kitaip i š v y s i m e į PIPIRŲ žemę.

Petras

Petras portretas
Pacijentu susivienijime, musu yra arti milijono, o juus surankiojote 20 tikst or uz visus reiskiate prezidentui pretenzijas ir reikalavimus, Kad buutu atsirades toks zmogus bent pries 20 metu reikalai butu puikus! Deja medic funkcionieriai buvo auksciau visu ir buvom tik siuksles! Onkologin ligonis pasvajpti negali ka pradejom gauti! Norisi dar geriau bet yra ligoniu kasose privise pelesiu ir grybu, vedinkite TEN O VERYGAI LEISKIT PABAIKT SIUKSLES ISSLUOTI IS RUUMU IR PAKAMPIU, NEBUKI DVASIOS UBAGAI!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių