NVSC vadovas: šalyje neapskaityta beveik 1,2 tūkst. mirčių

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktorius Robertas Petraitis sako, kad neapskaitytų mirčių yra keliais šimtais daugiau nei skelbta anksčiau.

„Gruodžio 30 dieną NVSC dar kartą paprašė e. sveikatos duomenų – mirties liudijimų duomenų (...) Galiu konstatuoti, kad tas nesutapimas yra 1171 atvejis“, – žurnalistams sekmadienį sakė R. Petraitis.

Anksčiau skelbta apie 804 neapskaitytus mirties atvejus.

„Ši situacija ir nesutapimai parodė, kad problema yra ne tik NVSC, bet tai sisteminė problema, susijusi su visa sveikatos priežiūros sistema“, – teigė R. Petraitis.

Visa eilė gydymo įstaigų nepateikė pranešimų NVSC apie mirties atvejus.

Pasak jo, nesutapimai susidarė todėl, kad vėluoja pranešimai iš gydymo įstaigų. R. Petraičio teigimu, didžiausias neapskaitytų mirčių skaičius yra gruodžio mėnesio.

„Visa eilė gydymo įstaigų nepateikė pranešimų NVSC apie mirties atvejus. Įstaigų sąrašas labai didelis, trys lapai, galėčiau vardinti, bet tai pagrindinės įstaigos kovojančios su koronaviruso infekcija, tai pat mažesnės įstaigos, šeimos gydytojai, kurie gal irgi nesusidūrė su pranešimų nuo mirties užkrečiamosios ligos tvarka“, – sakė R. Petraitis.

Jis teigė, kad atsakomybę prisiims, jeigu bus nustatyti NVSC ar jo paties veiklos trūkumai.

„Jeigu bus nustatyti įstaigos veiklos trūkumai ar mano asmeniškai veiklos trūkumai, atsakomybę tikrai prisiimsiu, bet šiuo metu NVSC turi tikrai problemų dėl ne tik tarpinstitucinio bendradarbiavimo, dėl pereinamojo laikotarpio informacinėse sistemose. (...) Viena institucija paima kitos institucijos duomenis, juos paskelbia ir neaišku, kas ką turi komentuoti, kokie duomenys paskelbti, kokie ne, tai mano nuomone, taip neturėtų būti“, – kalbėjo R. Petraitis.

NVSC dėl neapskaitytų mirčių yra sulaukęs kritikos ir iš premjerės Ingridos Šimonytės, ir iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio.

I. Šimonytė buvo sakiusi, jog NVSC vadovybė turi atsakyti už susidariusią situaciją.

Statistikos departamento skelbiamais sekmadienio duomenimis, nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 1643 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 850 užsikrėtusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

loxui

loxui portretas
kas buvo Šimonytė,Čmilytė ir Armonaitė spalio mėn?Eiliniai Lietuvos piliečiai.skvernas su verygą dar du mėnesius laikėsi įsitvėrę valdžios ir neklausė jokių patarimų ar rekomendacijų einančių iš prezidento suburtos specialistų komandos.O tokie debilai kaip tu ,kurie trainiojosi po barus lapkričio mėn ir platino virusus.Taip ,kad užčiaupk savo smirdančią burną ir grįžk atgal į psichuškę iš kurios anksčiau laiko paleistas...

Ypatingai bukam :)

Ypatingai bukam :) portretas
SPALĮ dzin buvo Šimonytei , Čmilytei , Armonaitei , ponia buvo prieš pasilinksminimo vietų darbo laiko trumpinimui , siūlė registraciją :) Net aš lapkričio 2 bare pietų metu registravausi . Taigi , bukena , lodamas daraisi juokingas ir demonstruoji visišką melą ir bukumą :)))

Ypatingai bukam :)

Ypatingai bukam :) portretas
Nusipezi totaliai ....Neužkardžius 10 , tada ir susirgs tūkstančiai ...Bukena , nežinai kas yra " superplatintojai " ... Eik pampersą pasikeisk ....darai gėdą šios valdžios rinkėjams ,tokio bukumo dar reikia paieškoti ... Apgailėtinas ...
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių