NVSC: saviizoliacijoje yra per 50 Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojų

Koronaviruso židiniu tapusiuose Vilniaus miesto klinikinės ligoninės skyriuose saviizoliacijoje yra per 50 darbuotojų, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Deja dėl šių susirgimų izoliavosi gana didelis skaičius darbuotojų, todėl ligoninei kyla tam tikrų sunkumų“, – spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Vidaus ligų skyriuje izoliuoti 24 darbuotojai ir 39 pacientai, Intensyviosios terapijos skyriuje – 29 darbuotojai ir du pacientai. Dar vienas darbuotojas izoliuotas Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje.

Ligoninėje iš viso užsikrėtė 43 asmenys: Vidaus ligų skyriuje koronavirusu užsikrėtė 21 pacientas ir 12 darbuotojų, Intensyviosios terapijos skyriuje – du pacientai ir septyni darbuotojai, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje – vienas darbuotojas, turėjęs kontaktą su Vidaus ligų skyriaus pacientais.

Dar dešimt užsikrėtusių pacientų mirė, aštuoni iš jų – nuo koronaviruso.

Su židiniu susiję 26 atvejai.

„Tai yra arba artimi pacientų žmonės, arba artimi ligoninės darbuotojų žmonės“, – sakė R. Lingienė.

Už ligoninės ribų nustatyta 18 asmenų, kurie turėjo sąlytį su užsikrėtusiais pacientais, iš jų 12 taip pat susirgo.

Dar 41 asmuo turėjo sąlytį su susirgusiais darbuotojais, iš jų susirgo septyni.

Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimo bei tarnybos pareigų neatlikimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojekoronavirusas Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėjeCOVID-19 saviizoliacijamedikų saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lozorius

Lozorius portretas
Ar USA, JK ir kitose demokratinese valstybese yra pradetas bent vienas ikiteisminis tyrimas del Corona viruso zidiniu susidarymo? Juk nusikaltelis toks mikroskopinis ir visiskai kol kas nevaldomas. Prokurorai o ypac operatyviniai darbuotojai labai rizikuoja,juk reikes apklausti saviizoliacijoje esancius gydytojus ir kitus darbuotojus,istirti ivykio vieta.Ka darys prokurorai,kuomet prokuroturose atsiras viruso zidiniai? Kas tuomet prades ikiteisminius tyrimus? Gal LT Respublikos prezidentas ? Vargas del proto musyse.Baikit tas nesamones,nejuokinkite pasaulio.

Anonimas

Anonimas portretas
Ką čia nusišnekat, kad darbuotojai izoliuoti??? Gal vienas kitas izoliuoti, bet visi kiti dirba ir net tie kurie kontaktavo su sergančiais covid-19. Jiems ligonines valdžia pasakė - dirbat kaip dirbot!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių