NVSC: per savaitę aktyvių koronaviruso protrūkių nežymiai sumažėjo

  • Teksto dydis:

Per savaitę aktyvių koronaviruso protrūkių nežymiai sumažėjo, tačiau reikšmingų pokyčių šioje srityje nefiksuojama, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Iki tol mažėjęs protrūkių skaičius pastarąsias tris savaites išlieka vienodas. Paprastai tariant, kreivė nebesileidžia tokiu pagreičiu žemyn, kokiu leidosi anksčiau, todėl tam tikrų pavojaus ženklų yra. Tam, kad matytume palankesnes tendencijas, būtinas spartesnis skiepijimasis. Raginame žmones nelaukti rudens, nedelsti ir nesuteikti progų virusui paralyžiuoti visų mūsų gyvenimų“, – nurodoma NVSC pranešime.

Centro teigimu, praėjusios savaitės pabaigoje fiksuota šešiolika aktyvių protrūkių, kai savaitę prieš tai tokių protrūkių buvo registruota aštuoniolika.

Pasak NVSC specialistų, daugiausia aktyvių protrūkių registruota gamybos ir prekybos sektoriuose. 

Praėjusią savaitę daugiau protrūkių, lyginant su laikotarpiu prieš tai, specialistai fiksavo gamybos sektoriuje – registruoti keturi aktyvūs protrūkiai, kai užpraėjusią savaitę jų buvo trys.

Tuo metu prekybos, maisto pramonės, logistikos sektoriuose registruotų aktyvių protrūkių skaičius, lyginant su savaite prieš tai, nesikeitė. Trys aktyvūs protrūkiai registruoti prekybos įmonėse, o maisto pramonės ir logistikos įmonėse – po vieną aktyvų protrūkį.

Taip pat praėjusią savaitę registruotas vienas aktyvus protrūkis gydymo įstaigose, kai prieš savaitę tokių protrūkių buvo registruoti trys.

Protrūkis – tai staigus užkrečiamųjų ligų išplitimas, du ir daugiau tarpusavyje susiję ligos atvejai laiko ir vietos požiūriu. NVSC pabrėžia, kad į protrūkių žemėlapį šeiminiai susirgimai neįtraukiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių