NVSC: per pastarąsias dvi savaites iš viso užfiksuota virš 25 tūkst. COVID-19 atvejų

Per dvi pastarąsias karantino savaites registruota daugiau nei pusė COVID-19 atvejų ir visų mirčių dėl koronaviruso nuo pandemijos pradžios.

Kaip spaudos konferencijoje pirmadienį teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) epidemiologė Daiva Razmuvienė, lapkričio 7–22 dienomis iš viso užfiksuoti 25 tūkst. 548 susirgimo atvejai.

„Per šias dvi savaites registruota pusė visų nuo pandemijos pradžios registruotų 48 tūkst. atvejų. Tas pats yra kalbant apie mirties atvejus (...), šiek tiek daugiau negu pusė visų atvejų per šias dvi savaites registruota ir mirusiųjų nuo COVID-19: iš 368 mirčių per šias dvi karantino savaites registruota 200“, – sakė ji.

Pasak D. Razmuvienės, daugiau nei 130 asmenų, mirusių nuo COVID-19 per pastarąsias dvi savaites, buvo vyresni nei 70-ies metų, didesnė dalis jų buvo jau perkopę 80 metų, likusieji yra jaunesnio amžiaus. Mirusieji užsikrėtė gydymo ir slaugos įstaigose, namuose, nuo artimųjų.

Mirusiųjų nuo koronaviruso amžius jaunėja – iš viso mirė 33 asmenys, jaunesni nei 60-ies metų amžiaus, per antrąjį karantiną – 23.

NVSC duomenimis, didžiausia dalis susirgusiųjų registruota Vilniaus ir Kauno apskrityje – atitinkamai daugiau nei 7 ir 5 tūkstančius. Penktadalis užsikrėtusiųjų – 50–59 metų asmenys, apie 18 proc. – 40–49 metų, dar apie 16 proc. – 30–39 metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių