NVSC: daugėja COVID-19 atvejų, kurių užsikrėtimo aplinkybių nepavyksta nustatyti

  • Teksto dydis:

Šalyje daugėja koronaviruso atvejų, kurių užsikrėtimo aplinkybių nepavyksta nustatyti, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Šio ryto duomenų dar neturiu, bet tokių atvejų, kurių užsikrėtimų aplinkybių nustatyti nepavyksta, tikrai yra, deja, jų daugėja. Šio ryto ankstyvo duomenimis šiandien pranešime apie 7 naujus atvejus, iš kurių 2 užsikrėtimo aplinkybių epidemiologams per vakarą ir naktį nepavyko išsiaiškinti. Tokių atvejų yra ir liepos mėnesio duomenimis, jie sudaro net 24 proc. Tai tikrai nemažai, tai sudaro daugiau nei penktadalį visų Lietuvoje fiksuojamų naujų atvejų“, – Lietuvos radijui antradienį sakė R. Lingienė.

Anot jos, yra įprasta, kad atliekant epidemiologinius tyrimus dalis atvejų lieka neišaiškinti. Tačiau šiuo metu tokių atvejų daugėja ir tai kelia susirūpinimą.

Dažniausiai nustatyti užsikrėtimo COVID-19 atvejai būna susiję su išaiškintais židiniais įmonėse, šeimos šventėse ar yra įvežtiniai iš kitų šalių.

Tie atvejai, kurių užsikrėtimo aplinkybių nepavyksta nustatyti, anot R. Lingienės, greičiausiai gali būti nulemti kontaktų su asmenimis, nejaučiančiais simptomų, nes ligos simptomai gali pasireikšti po trijų dienų, o kai kuriems viruso nešiotojams apskritai nepasireikšti.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijakoronaviruso plitimasužsikrėtimas virusu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Eikit jūs visi aviečių skinti trydmaliai.

?

?  portretas
O paskui patryjotai galės rėkti - nuo kitų ligų miršta daugiau ? Kada smegenų neturi , išsilavinimas " pradinis aukštasis " nesuvoki kaip virusas veikia kitas ligas ir žmonės miršta , liko rėkti : kaukių nereikia , viruso nėra nes nematau , atidarykite poliklinikas sergantiems noriu pakalbėti su mediku ir man pofik jei užkrėsiu ? Kaip vadinti tokius patryjotus ?

Ir man baisu ...

Ir man baisu ... portretas
jei aš esu besimptomis nešiotojas , gal mano imunitetas sugeba kovoti , bet ....jei stovėsiu eilėje ar važiuosiu viešu transportu , ar ...ir apkrėsiu žmogų su silpnu imunitetu ar turintį lėtinių ligų , kurias paveiks mano nešiojamas virusas ? Geriau nešiosiu kaukę ir man ramiau ir nebūsiu grėsmė kitų žmonių gyvybėms . Elementaru , tik buki gali nesuvokti .
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių