NVO ekspertų grupė inicijuoja psichologinės emocinės pagalbos kampaniją

  • Teksto dydis:

Praeitų metų gruodį iš nevyriausybinių organizacijų (NVO) ekspertų suburta darbo grupė inicijuoja psichologinės emocinės pagalbos kampaniją.

Skelbiama, kad per pastarąsias savaites darbo grupės iniciatyva veikia bendras savanorių koordinavimas su COVID-19 kovojančiose šalies ligoninėse ir slaugos įstaigose. Prie šios iniciatyvos prisideda Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras „Stiprūs kartu“, Lietuvos Caritas, Maltos ordino pagalbos tarnyba „Maltiečiai“, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, Lietuvos šaulių sąjunga.

Taip pat Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras „Stiprūs kartu“, bendradarbiaudamas su Sveikatos apsaugos ministerija ir su COVID-19 kovojančiomis šalies ligoninėmis, sukūrė gyvybiškai svarbios medicinos įrangos sąrašą.

Vyriausybės išplatintame pranešime akcentuojama, kad artimiausiu metu prasidės ir psichologinės emocinės pagalbos linijų vaikams, paaugliams ir senjorams viešinimo kampanija, skatinanti nedelsiant kreiptis pagalbos. Kampanija apims socialinius tinklus, portalus, regioninę spaudą ir televiziją.

NVO darbo grupė taip pat inicijavo ir kitas viešinimo kampanijas, raginančias likti namie, tapti savanoriais, trijų buvusių valstybės vadovų kreipimąsi į Lietuvos žmones ir kt.

NVO darbo grupė diskutuoja ir apie vaikų bei paauglių, iškritusių iš mokymosi sistemos karantino metu, įtraukimą į švietimą, tuščių mokyklų panaudojimą sunkiau gyvenančių šeimų vaikų nuotoliniam ugdymui. Taip pat diskutuojama apie dienos centrų veiklos užtikrinimą karantino metu, siekiant, kad kiek įmanoma daugiau dienos centrų paslaugas teiktų tiesiogiai.

Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, bendradarbiaudamas su mokyklomis, inicijuoja ir karšto maisto gaminimą ekonomines problemas patiriantiems asmenims.

Pažymima, kad NVO ekspertų grupė informuoja Vyriausybę apie esamas visuomenines iniciatyvas, susijusias su pandemijos neigiamų padarinių šalinimu. Taip pat ji koordinuoja pagalbos teikimą pandemijos paveiktoms asmenų grupėms, siekiant mažinti neigiamus padarinius. Grupė teikia informaciją apie esamas sistemines pagalbos teikimo problemas ir pasiūlymus dėl teisinio reguliavimo tobulinimo ir (ar) kitų galimų šių problemų sprendimo būdų ir šalinimo priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių