Nemalonus dantų atspaudų nuėmimas – praeityje!

  • Teksto dydis:

Trimatė dantų atspaudų skenavimo technologija atsirado palyginus neseniai. Šią naujovę pamažu įdiegia su mokslo pažanga kartu žengiančios viso pasaulio odontologijos klinikos – „Kauno Denticija“ yra viena iš jų. Kas gi yra trimatė dantų atspaudų skenavimo technologija ir kuo ji palengvina žmonių gyvenimą?

1. Naudojant skaitmeninį dantų atspaudų skenerį sumažinama netikslumų rizika.

Gaminant dantų protezus įprastiniu būdu pirmiausiai padaromas silikoninis dantų atspaudas, kuriuo remiantis yra liejamas diagnostinis gipso modelis. Iš gauto gipso modelio yra gaminami dantų protezai. Tokiu būdu gaminant protezus išlieka paklaidų tikimybė, kuri gali lemti protezo netikimą, netikslumą ir sutrumpinti tarnavimo laiką. Neteisingai pagaminti vainikėliai, tiltai ir kiti protezai lemia dantų ėduonies atsiradimą, periodonto ligas, todėl svarbu, kad dantų protezai būtų tikslūs ir atitiktų natūralių dantų formą. Dėl skaitmeninio skenerio dantų atspaudų nuėmimo procedūra yra tikslesnė ir lengvesnė. Odontologas dviem mažomis kameromis užfiksuoja ir nuskenuoja paciento burnos ertmę, o tuo metu kompiuterio ekrane iš karto yra suformuojamas ir matomas trimatis dantų vaizdas. Dėl skaitmeninio skenerio ši procedūra yra atliekama ypatingai tiksliai ir tai leidžia išvengti klaidų, pagaminti kokybiškus ir ilgai tarnaujančius dantų protezus.

    2. Dantų skenavimo procedūra yra daug paprastesnė ir komfortiškesnė pacientui.

Vienas iš pagrindinių privalumų dantis protezuotis norinčiam žmogui yra tai, jog skaitmeninis dantų skeneris leidžia pamiršti nemalonią įprastą dantų atspaudų nuėmimo procedūrą – atspaudinės masės dėjimąsi į burną. Ši procedūra dažnai būna nemaloni, pykina, kelia šleikštulį. Dėl skaitmeninio trimačio skenerio pacientui užtenka tik išsižioti, o odontologas su nedideliu skeneriu nuskenuoja visą paciento burną. Pacientas gali pamiršti apie šaukštus ir atspaudines mases.

    3. Skaitmeninis dantų protezavimas leidžia dantų protezo gamybą pagreitinti kelis kartus.

Trimatis dantų skeneris taupo paciento laiką – nuskenuoti burnai užtenka vos vieno vizito, kurio metu nuskenuotas atvaizdas akimirksniu pasiekia dantų technikos laboratorią. Skeneris yra automatiškai sujungtas su dantų technikos laboratorija, todėl nuskenuotas vaizdas pasiekia technikus, kurie remiantis nuskenuotu vaizdu sumodeliuoja protezą ir išsiunčia gautą dokumentą į protezų frezavimo įrangą. Kadangi skaitmeninis protezavimas praleidžia tokias įprastines procedūras kaip silikonio atspaudo, gipsinio modelio gamyba – protezo gamybos laikas sutrumpėja kelis kartus.

Odontologijos klinikos „Kauno Denticija“ gydytojams - odontologams svarbiausia, kad pacientai tiek procedūros metu, tiek po jos jaustųsi patogiai ir džiaugtųsi nauja sveika ir gražia šypsena, todėl kviečiame atvykti į „Kauno Denticija“ ir patiems išbandyti skaitmeninį dantų protezavimą ir įsitikinti šios procedūros privalumais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedosulpaciente

Klaipedosulpaciente portretas
Dabar be dideliu pinigu neturesi jokiu dantu o galutiniu rezultatu gali it nunuodyti pas nemokamus stomatologus,mat stomatologams neuzdrausta naudoti arsena, kuris buvo naudojsmas pristvaniniais laikais. Man taip ir atsitiko, kad vos negavau galo. Tu niekur nepasiskusi, kad tave apnuodijo stomatologe pasius pas pdichiatra ir tyrimu jokiu niekas nestlirks , net Vilniaus toksikologai Siltnamiu 29 , kurie dabar poliklynika vercia rumais, bet ir ten jokiu tyrimu nrdaro, liepia savo lesom tirtis Vokietijoje arba Estijoje As pati atsiduriau sioje situacijoje ir gydaus vandeniu, o kai pasijauciau pties men apnuodyta vemiau ir 2 savaites nieko negalejau valgyt

Odontologas

Odontologas  portretas
Eilinė reklama

KAUNIEČIUI

KAUNIEČIUI portretas
Juokauji tamsta... Gydymas Lietuvoje mokamas dvigubai ir trigubai, o dantys apskritai prabanga!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių