Neįtikėtina: moteris padovanojo savo širdį nepažįstamajai, o vėliau su ja susitiko

  • Teksto dydis:

55-erių Linda Karr nuo gimimo turėjo širdies ydą. Visgi, su amžiumi jos būklė stipriai blogėjo ir tapo aišku, kad jai reikės širdies donoro. Savo širdį geranoriškai paaukojo 53 metų Tammy Griffin. Moterys iki tol buvo nepažįstamos, tačiau vėliau susitiko žmonių su transplantuotais organais žaidynėse.

Iš tiesų, tai atrodo labai keista – kaip moterys galėjo susitikti, jei viena padovanojo savo širdį kitai? T. Griffin būklė buvo gana sunki. Ji serga cistine fibroze, dėl kurios jos organai pasidengia tirštomis, lipniomis gleivėmis. Dėl šios ligos moters plaučių tūris stipriai sumažėjo, jai teko su savimi nešiotis deguonies balioną. Situacija buvo tokia bloga, kad T. Griffin net maudytis po dušu stovėdama nebegalėjo. Jai būtinai reikėjo plaučių transplantacijos.

Tačiau gydytojams atlikus išsamesnius tyrimus paaiškėjo, kad reikės transplantuoti ir širdį. Ji buvo stipriai pajudėjusi iš vietos dėl pakitimų plaučiuose. Įprastai tokiais atvejais problemą pavyktų išspręsti ir kur kas paprastesne operacija, tačiau gydytojai suprato, kad transplantuodami plaučius turės keisti ir širdį. T. Griffin iš karto paklausė, ar jos širdį galima transplantuoti kam nors kitam, bet sulaukė neigiamo atsakymo.

Tačiau donoro laukimas kiek užtruko. Per tą laiką į situaciją pažvelgė Stanfordo universiteto specialistai. Jie nusprendė, kad moters širdis iš esmės yra sveika, todėl būtų netikslinga ją pašalinti kaip medicinines atliekas. Buvo nuspręsta, kad širdis bus transplantuota kam nors kitam, t.y. L. Karr.

Kai T. Griffin sulaukė savo donoro, jos širdis buvo paruošta ir persodinta L. Karr. Abi moterys operacijas išgyveno ir jau po šešių savaičių T. Griffin klausėsi savo senosios širdies L. Karr krūtinėje. Gydytojai teigia, kad tokia operacija yra rizikinga, tačiau būtina. Donorų nuolat trūksta, todėl organų negalima švaistyti. Skaičiuojama, kad vien JAV kasdien nesulaukę donoro miršta dvidešimt žmonių, kai tuo pačiu metu donorais būti nenorėję žmonės yra kasdien laidojami su visais transplantacijai tinkamais organais.

Po operacijos praėjo jau pora metų ir abi moterys vis dar džiaugiasi gyvenimu. Visai neseniai jos vėl susitiko per žmonių su transplantuotais organais žaidynes, kuriose L. Karr dalyvavo dviračių lenktynėse bei krepšinio varžybose. T. Griffin džiaugiasi, kad jos širdis leidžia L. Karr ne tik gyventi, bet ir sportuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai cia naujas zombiu anegdotas

matomai cia  naujas  zombiu anegdotas portretas
grauziant pasikepta ant lauzo koja...

taip ir nesupratau

taip ir nesupratau portretas
tai jos ten širdimis susikeitė? Ir kokia to prasmė?

Nerijus

Nerijus portretas
Donoru tapti gal ir gerai.. Jeigu žūtum nesurežisuotame auto įvykije.. Ar panašiai.. Bet manau, kad būna donorų medžioklė ir šiais laikais.. Gal sąmokslo teorija..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių