Nauji koronaviruso protrūkiai – šeimose ir darbo kolektyvuose

  • Teksto dydis:

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą Lietuvoje registruoti 63, nurodo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Taip pat praneša apie naujus praėjusios paros koronaviruso protrūkius darbo kolektyviuose.

Penktadienį du nauji užsikrėtimai patvirtinti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariate. Iš viso šiame protrūkyje užfiksuoti penki atvejai.

Vilkaviškio ligoninės Vidaus ligų skyriuje nustatyti du nauji atvejai. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 12 atvejų: vienam darbuotojui ir 11 pacientų.

Pieno produktų gamybos įmonėje, įsikūrusioje Marijampolėje, per penktadienį patvirtinti penki užsikrėtimo atvejai. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami šeši atvejai. Šiuo metu yra vykdoma epidemiologinė diagnostika.

Keli nauji protrūkiai nustatyti Klaipėdos apskrityje. Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“ nustatyti du užsikrėtimai koronavirusu, metalo gaminių, dirbinių ir konstrukcijų gamyba užsiimančioje įmonėje – irgi du.

Nustatyti du antriniai atvejai, siejami su protrūkiu Klaipėdos „Universa Via“ tarptautinėje mokykloje ir iš viso su protrūkiu siejami septyni atvejai.

Septyni nauji atvejai, nustatyti penktadienį, siejami su protrūkiu Šilutės socialinių paslaugų centre, su kuriuo jau siejami 23 atvejai.

Šiaulių apskrityje lopšelyje–darželyje „Pupų pėdas“ patvirtinti du atvejai darbuotojui ir ugdytiniui. Taip pat nustatyti  trys antriniai atvejai šeimose. Lopšelio–darželio grupė izoliuota.  

Protrūkis patvirtintas Šiaulių apskrityje įsikūrusioje įmonėje, užsiimančioje metalo dirbinių ir plastmasės gaminių gamyba. Susirgusių asmenų įmonėje šiuo metu yra 23, iš jų du antriniai atvejai registruoti šeimose. Buvo atlikta židinio epidemiologinė diagnostika.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruoti 139.

NVSC duomenimis, vasario 12-ąją izoliuoti 1302 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 55 802 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilypukas

Pilypukas portretas
Kas dar gero...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių