Nauji koronaviruso atvejai: tarp sergančiųjų – ir audines auginančios bendrovės darbuotojai

  • Teksto dydis:

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1976 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai.

451 iš jų registruoti Kauno, 404 – Vilniaus, 291 – Šiaulių, 281 – Klaipėdos, 160 – Panevėžio, 142 – Telšių apskrityse.

Dar 75 infekcijos atvejai patvirtinti Tauragės, 59 –Marijampolės, 52 – Utenos ir 49 – Alytaus apskrityse. 12 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Šiuo metu atlikta 1052 atvejų epidemiologinė diagnostika atlikta, likusių – atliekama šiandien.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruoti 158.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia.

Praėjusią parą atvejai fiksuoti protrūkiuose

Šeštadienį registruoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiu Varėnos ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, kur per savaitę iš viso registruoti 25 susiję infekcijos atvejai.

Taip pat praėjusią parą patvirtini dar 7 koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiu Kauno rajone esančiuose Ramučių globos namuose. Iš viso per pastarąsias kelias dienas čia registruota 15 COVID-19 ligos atvejų.

Be to, praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Šiaulių tardymo izoliatoriuje, kur iš viso registruota 12 infekcijos atvejų, įmonėje „Šiaulių vandenys“, kur iš viso registruota 18 infekcijos atvejų, taip pat Šiaulių „Dermės“ mokykloje, kur šiuo metu patvirtinti 24 su protrūkiu siejami infekcijos atvejai.

Praėjusią parą taip pat fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais Kazlų Rūdos socialinės paramos centro padaliniuose, Pasvalio socialinių paslaugų centre, Biržų, Tauragės, Šilalės, Raseinių ligoninėse.

Taip pat vakarykštę parą registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiu Brigados generolo M. Pečiulionio artilerijos batalione Šilalės rajone. Be to, ir toliau fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiu Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje, kur iš viso registruoti 56 infekcijos atvejai. Taip pat tęsiasi ir protrūkis Marijampolės pataisos namuose, kur iš viso registruoti 32 koronavirusinės infekcijos atvejai.

Taip pat praėjusią parą fiksuoti 2 atvejai, kai infekcija patvirtinta Radviliškio rajone audines auginančioje bendrovėje dirbantiems asmenims. Šiuo metu epidemiologinis tyrimas tęsiamas, kol kas nėra nustatyta sąsajų tarp šių asmenų susirgimų. NVSC nurodymu bus profilaktiškai testuojami bendrovės darbuotojai.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruoti 172.

Lietuvoje per praėjusią parą užfiksuota dar 11 mirties nuo koronaviruso atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babunė

Babunė portretas
Kaune, ypač Vilijampolėje, Šilainiuose, nuo covido gaišta katės ir serga žmonės. SAM ir naujoji valdžia reikalauja visais įmanomais būdais žudyt naminius gyvūnus. Išskyrus kiaules, nes jos dvasiškai artimiausios žmonėms. O audinės? Tai kova su verslu.

DAR

DAR portretas
tegul patikrina ir Kauno zoologijos sodą. Ir zoologijos muziejų. Ką gali žinot? lol

Metalas

Metalas portretas
Žinia siekia ta kad nežinoma kuo ar ko griebtis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių