Nauji COVID-19 atvejai: epidemiologų akiratyje – socialinės globos namai

  • Teksto dydis:

Nauji koronaviruso atvejai toliau registruojami globos įstaigose, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Praėjusią parą iš 3303 COVID-19 atvejų, 886 registruoti Vilniaus, 700 – Kauno, 328 – Klaipėdos, 309 – Šiaulių, 302 – Panevėžio, 190 – Marijampolės, 188 – Utenos, 170 – Alytaus, 119 – Telšių ir 96 – Tauragės apskrityse.

Dar penkiolika atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Šiuo metu atlikta epidemiologinė diagnostika atlikta 1784 atvejų. Iš jų 211 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Naujausią informaciją apie COVID-19 situaciją Kauno mieste galite rasti čia.

Praėjusią parą patvirtinti 44 atvejai yra susiję su protrūkiu Kaišiadorių rajone įsikūrusiuose Strėvininkų socialinės globos namuose. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejamas 181 infekcijos atvejis.

23 infekcijos atvejai yra susiję su protrūkiu Telšių rajone įsikūrusiuose Dūseikių socialinės globos namuose, kur iš viso jau registruota daugiau nei 130 užsikrėtimų.

Keturiolika naujų koronaviruso atvejų susiję su protrūkiu Jurbarko rajone esančiuose Smalininkų senjorų namuose. Dar dvylika su protrūkiu Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje, kur iš viso registruoti 56 infekcijos atvejai – 46 pacientai ir dešimt darbuotojų.

Dešimt infekcijos atvejų siejama su protrūkiu Gargždų ligoninės Palaikomojo gydymo slaugos skyriuje, iš kurių septyni yra pacientai ir trys darbuotojai. Devyni atvejai susiję su protrūkiu Zarasų socialinės globos namuose. Be to, Panevėžio apskrityje registruotas protrūkis Rokiškio Šv. Mato senelių globos namuose, kur per vakar patvirtinti septyni koronavirusinės infekcijos atvejai.

Taip pat tęsiasi protrūkis Vaikų ligoninės Vaikų reabilitacijos skyriuje Druskininkų „Saulutė“, kur fiksuoti septyni COVID-19 atvejai, o iš viso su protrūkiu siejama daugiau nei dvidešimt atvejų.

Be to, nustatyti užsikrėtimai, susiję su protrūkiais Kauno tardymo izoliatoriuje bei Marijampolės pataisos namuose.

NVSC duomenimis, praėjusią parą registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos rajone, Kazlų Rūdoje veikiančiose baldų gamybos įmonėse, Kėdainiuose veikiančioje trąšų gamybos įmonėje. Telšių apskrityje registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiu maisto produktus gaminančioje įmonėje, Zarasuose – su protrūkiu siuvimo įmonėje.

Protrūkiai, kuriuose registruota po du ar kelis koronavirusinės infekcijos atvejus, penktadienį nustatyti Klaipėdos Marijos Montessori mokykloje-darželyje, Kauno Suzukio pradinėje mokykloje, Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijoje, Klaipėdos Gilijos pradinėje mokykloje, Rokiškio rajono Panemunėlio pagrindinėje mokykloje, Jurbarko lopšelyje-darželyje „Nykštukas“, Ukmergės lopšelyje-darželyje „Žiogelis“.

Naujas protrūkis registruotas NVSC Utenos departamente, kur iš viso patvirtini penki infekcijos atvejai.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje registruota 179.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių