Mokslininkai: Europos laukia dar ne viena pandemijos banga

Europa, pasak Prancūzijos mokslų tarybos, turi būti pasiruošusi dar ne vienai koronaviruso infekcijų bangai. Prancūzijos vyriausybės patarėjų institucija prognozuoja „kelias viena po kitos“ seksiančias bangas žiemą ir pavasarį. „Mūsų laukia daug labai sunkios situacijos mėnesių“, – įspėjo mokslininkai, patarinėjantys prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybei ir rekomendavę įvesti šalyje naują karantiną.

Nepaisant iki šiol paskelbtų priemonių, veikiausiai nepavyks užkirsti kelio naujoms infekcijos bangoms, teigia Mokslo taryba. Tam esą neturės įtakos nei orai, nei testavimo strategija ar infekcijų grandinės atsekamumas. Todėl, kol nėra vakcinos ir medikamentų, būtina ruoštis „viena po kitos seksiančių bangų“ suvaldymui.

E. Macronas praėjusią savaitę paskelbė naują karantiną, kuris galios iki gruodžio 1 dienos. Nuo penktadienio viešasis gyvenimas Prancūzijoje vėl apribotas iki minimumo. Uždaryti restoranai, barai ir daug parduotuvių. Tačiau mokyklos ir darželiai dirba. Smarkiai suvaržytas ir gyventojų judėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kastytis

Kastytis portretas
Tai jau aišku,kad nesamonė, nes mokyklos ir darželiai dirba vaikai irgi platina koroną. Tegul prabunda ir eina streikot nes toj iš bado numirs.

Anonimas

Anonimas portretas
Bus tiek bangu kol zmones pabus is shizofrenijos ir pamatys realu pasauli ir kas juos durina. Na tada tai bus ivesta per dideli krauja TVARKA.

Kęstutis

Kęstutis portretas
Žurnalistai pateikia imfo tam, kad sukiršint žmones juos reikia bent tris geeai su..ist, kad dantų nu.. rinktų tada gal žinos!!! Juos pirmoje vietoje reikia pasveikinti su rankom
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių