Mirė pirmasis žmogus, kuriam buvo persodinta kiaulės širdis

  • Teksto dydis:

Pirmasis žmogus, kuriam buvo persodinta genetiškai modifikuotos kiaulės širdis, mirė praėjus dviem mėnesiams po istorinės operacijos, trečiadienį pranešė persodinimą atlikusi ligoninė.

57 metų pacientas Davidas Bennettas (Devidas Benetas), kuriam sausio 7 dieną buvo atlikta transplantacijos operacija, mirė kovo 8 dieną, sakoma Merilando universiteto medicinos sistemos pranešime.

„Jo būklė pradėjo blogėti prieš kelias dienas. Kai tapo aišku, kad jis neišgis, jam buvo taikoma paliatyvioji slauga. Paskutinėmis savo valandomis jis galėjo bendrauti su savo šeima“, – nurodoma jame.

Naujųjų metų išvakarėse Maisto ir vaistų administracija (FDA) suteikė išskirtinį leidimą šiai operacijai kaip paskutinę priemonę pacientui, pripažintam netinkamu gauti įprastą transplantą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Cia stovi Vale is musu operacines RVUL

Nebesvarbu

Nebesvarbu portretas
Sita pirmoji operacija buvo atlikta gerokai pries 20 metu, kaip ir sios nuotraukos. Prisiminiau stebeta sirdies suntavimo operacija Santariskese.

svabu amerikosams buvo

svabu amerikosams buvo  portretas
pasireklamuoti kad tai jie padare pirmieji, kad va tai padare kazkokia imone ir kazkokia ligonine...kad tik tos akcijos augtu, investuotoju pritrauktu ir pan..o nereikejo is pradziu patikrinti, o paskui skelbti?...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių