Ministras: nuo koronaviruso bus skiepijama ir prie prekybos centrų

Siekiant paskiepyti daugiau žmonių nuo koronaviruso bus vakcinuojama prie didžiųjų prekybos centrų, daugiau mobiliųjų skiepijimo autobusiukų vyks į atokesnes vietoves, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Artimiausių savaičių priemonės yra susijusios su vakcinavimo pradžia šalia didžiųjų prekybinių centrų, nuo liepos 4 dienos Šiaulių „Akropolyje“ prasideda, vėliau prisijungs ir kiti didieji prekybos centrai, mobiliųjų autobusiukų plėtra ir vykimas į atokesnes gyvenvietes“, – trečiadienį po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio sakė A. Dulkys.

Anot jo, savivaldybės taip pat savo ruožtu imsis priemonių skatinti žmones skiepytis, bus prašoma aktyviau prie proceso prisidėti verslą, svarstoma mažinti reikalavimus vakcinavimui vaistinėms.

„Buvo susitikimas ir su visų miestų merais ir visi šeimininkiškai užsidegę, kad kiekviena savivaldybė pagal savo specifiką pagalvos kažkokių priemonių, ir deriname su verslu, vykimas vakcinuotojų į dideles organizacijas, kolektyvus, ypatingai verslo padėtų parama, pažymėjimas tų savo darbuotojų“, – kalbėjo ministras.

„Galbūt (galima) sumažinti reikalavimus vaistinėms, kad ir daugiau vaistinių galėtų įsilieti į šį procesą, tai, ką aš kalbu, yra artimiausių dienų, savaičių priemonės“, – teigė A. Dulkys.

I. Šimonytė: svarstoma skiepyti prie bažnyčių, Palangoje

Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad Lietuvoje „nėra privalomo skiepijimo ir nemanau, kad bus“ ir tai yra pačių žmonių pasirinkimas.

„Bet yra logistiniai sprendimai, kuriuos ir dabar Sveikatos apsaugos ministerija siūlo, ar tai būtų skiepijimas be jokios išankstinės registracijos, ar tai būtų skiepijimas tokiose vietose, kaip prie prekybos centrų, prie bažnyčių sekmadieniais, įvairiose vietose, kur žmonės susirenka, ar Palangoje, kur nemažai žmonių leidžia laiką ir ateityje bandys leisti laiką dar daugiau žmonių“, – žurnalistams Gargžduose trečiadienį kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Pasak premjerės, net ir pavyzdingai besiskiepijančios valstybės, kaip Izraelis ar Jungtinė Karalystė, dabar jau „stebi atvejų augimą, kurį sukelia nauja viruso atmaina“.

„Turime aiškiai suprasti, kad tol, kol mes, o ir visas pasaulis nebus maksimaliai pasiskiepijęs, tol rizika užsikrėsti kažkokia nauja to viruso mutacija išliks ir ypatingai išliks tiems žmonėms, kurie nesiskiepija“, – kalbėjo ji.

I. Šimonytė pabrėžė, kad didžioji dalis mirusiųjų pagal savo amžių jau galėjo būti paskiepyti, bet rinkosi to nedaryti.

Šiuo metu Lietuvoje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyta per 1 mln. 217 tūkst. žmonių, dviem – per 871 tūkst.

Lietuvoje mažiausiai vienu skiepu nuo koronaviruso yra vakcinuoti 43,5 proc. žmonių.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi 2 mln. 521 tūkst. 305 skiepų dozių, kol kas nepanaudota 432,6 tūkst. dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prieprieprie

prieprieprie portretas
prie prekybos centrų, po tiltais, ant stogų…

As

As portretas
kaip rinkeja,noreciau suzinoti ,kiek procentu seimo nariu pasiskiepijo?Kodel tiek mazai,panele Ingrida?

Kauniete

Kauniete portretas
Kyla klausimas,kodel toks didelis noras visus paskiepinti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių