Medikė apie omikron atmainą: pasireiškia kitokie simptomai nei įprastai

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) bendradarbiauja su viso pasaulio mokslininkais, kad geriau suprastų naująjį koronaviruso variantą, nes Pietų Afrikos, kur pirmą kartą buvo aptikta omikron atmaina, sveikatos ekspertai teigė, kad ji sukelia tik lengvus simptomus, praneša „Bloomberg“.

Ženevoje įsikūrusi PSO sekmadienį perspėjo, kad nėra informacijos, leidžiančios manyti, jog su omikron atmaina susiję simptomai skiriasi nuo tų, kuriuos sukelia kitos atmainos.

Kai kurios iš anksčiausiai užregistruotų infekcijų pasireiškė tarp koledžo studentų, kurie linkę susirgti ne tokia sunkia COVID-19 ligos forma, o suprasti naujos padermės sunkumo lygį „užtruks nuo kelių dienų iki kelių savaičių“, nurodė PSO.

„Mes neturime pakankamai duomenų, kad galėtume nustatyti vakcinos veiksmingumą nuo omikron ar ligos sunkumo, todėl bet kokie teiginiai apie juos šiuo metu nėra pagrįsti įrodymais“, – sakė pasaulinio biologinio saugumo profesorė iš Naujojo Pietų Velso universiteto Sidnėjuje Raina MacIntyre.

Omikron atmaina pirmą kartą buvo aptikta šį mėnesį. Jai būdinga apie 30 ar daugiau genetinių pokyčių, iš kurių pusė yra receptorių surišimo srityje – smaigalio baltyme, naudojamoje prisijungti prie žmogaus AKF-2 – fermento, kuriuo koronavirusas patenka į ląsteles ir sukelia infekciją. Dėl ten esančių mutacijų smaigalio baltymas gali būti mažiau atpažįstamas antikūnams, gaminamiems reaguojant į vakcinaciją ar natūralią infekciją.

Pietų Afrikos medicinos asociacijos pirmininkė Angelique Coetzee su šiuo variantu susijusius simptomus pavadino „kitokiais ir labai lengvais“, palyginti su tais, su kuriais jai teko susidurti pastaraisiais mėnesiais.

Laikraščiui „Telegraph“ medikė sakė, kad į jos kliniką atvyko daug jaunų vyrų, kurie jausdavosi pavargę. Maždaug pusė buvo neskiepyti.

Paklausta, ar viso pasaulio valdžios institucijos be reikalo puola į paniką, A. Coetzee atsakė: „Taip, šiuo metu sakyčiau tikrai. Po dviejų savaičių galbūt pasakysime kitaip“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko dar daug nezinoma apie omikron,

Nieko dar daug nezinoma apie omikron,  portretas
uztat baimes pilnos kelnes jau pas visus.

simptomai:)

simptomai:) portretas
Atvyko skusdamiesi nuovargiu - simptomas kuris pasireiškia po skiepo kaip šalutinis poveikis.O be to keista ta atmaina- atsirado Pietų Afrikoje kai atsisakė pirkti papildomą kiekį vakcinų:) Tai farmacijos ir PSO kerštas.Neperkate vakcinų tai mes jums sukursime naujas virusų atmainas ir lokdauninsime jus.Štai ir viskas:) Tai tik biznis vaikučiai:)

Lolo

Lolo portretas
Ta medikė žiurkė
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių