Medikas įvertino antikūnų kiekį po antrosios vakcinos dozės: rezultatai nustebino

  • Teksto dydis:

Medikas Darius Rauba nuo COVID-19 jau prieš kurį laiką paskiepytas abiem „BioNTech-Pfizer“ vakcinos dozėmis. Gydytojas stebi ir antikūnų kiekį organizme, o tyrimų rezultatai – iškalbingi.

Kaip socialiniame tinkle rašė medikas, po pirmosios vakcinos dozės praėjus dviem savaitėms antikūnų kiekis buvo 2961,5. O štai po antrosios dozės praėjus 3,5 mėn. antikūnų kiekis siekė 4080.

„Praėjo 3,5 mėn. po antro skiepo „Pfizer“ vakcina. Pasidariau kiekybinį antikūnų tyrimą savarankiškai toje pačioje laboratorijoje, kur ir dariausi tokį testą po pirmo skiepo, prieš pat antrą skiepą. Kaip matote, gana aukštas antikūnų kiekis laikosi stabiliai, tad organizmas tinkamai sureagavo į viruso baltymo spyglį ir kiek ilgai bus tokioje būklėje, stebėsiu asmeniškai“, – situaciją komentavo medikas.

„Praeitą savaitę Santaros klinikos darė kiekybinius antikūnų tyrimus savo darbuotojams taip pat praėjus daugiau nei 3 mėnesiams po antros vakcinos dozės. Tai, kiek klausiau kolegų, pas visus buvo 2000–5000 santykinių vienetų antikūnų, pas kai ką net iki 20000. Plaukai nenuslinko, daugiau nepabalo, pavyko du kartus paatostogauti šiltuose kraštuose ir grįžti be jokių suvaržymų. Taigi, privalumų nemažai, minusų nejaučiu. Ar skiepysiuosi nuolatos? Bus matyti, kokia bus situacija, kokia sveikata, kokie reikalavimai, bet šiaip pasitikiu savo imuninės sistemos atmintimi, kuri prisimins priešą, jei bus tokia būtinybė“, – įrašą socialiniame tinkle baigė D. Rauba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liaudis opijumui

Liaudis opijumui portretas
Opijumai, Koks šaunuolis esi, kokia bestija. Ar esi Tindery?

opiumas liaudžiai

opiumas liaudžiai portretas
sveikiau pačiam prasirgti ir pasveikti , be jokių vakcinų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių