„Maximos“ darbuotojai Vaišvydavoje diagnozuotas koronavirusas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, rugpjūčio 3 dieną, Kauno rajone, Vaišvydavoje, veikiančios „Maxima X“ parduotuvės darbuotojai diagnozuotas koronavirusas. Šiai darbuotojai tyrimas atliktas rugpjūčio 2 dieną. Paskutinį kartą į darbą ji buvo atvykusi prieš šešias dienas, liepos 29 dieną.

Su susirgusia, dabar saviizoliacijoje esančia darbuotoja, palaikomas nuolatinis ryšys. Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Kaune, Didžioji g. 102, esančios parduotuvės darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

„Esame pasiruošę tokioms situacijoms ir elgiamės pagal su atsakingomis institucijomis suderintą veiksmų planą. Paskutinį kartą darbuotoja darbe lankėsi liepos 29 dieną. O nuo liepos 30 iki rugpjūčio 2 dienos buvo išeiginėse. Laisvadienių metu darbuotoja pasijuto prastai ir kreipėsi į šeimos gydytoją. Jai buvo paskirtas testas dėl koronaviruso, kurį atlikus, atsakymas buvo teigiamas. Mūsų žiniomis, šiuo metu darbuotoja jaučiasi gerai, kaip rekomenduota, yra savo namuose“, – sako Ernesta Dapkienė, prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Mūsų žiniomis, šiuo metu darbuotoja jaučiasi gerai, kaip rekomenduota, yra savo namuose.

Pasak prekybos tinklo atstovės, operatyviai, rugpjūčio 3 dieną, gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso, iš karto buvo išsiaiškinta, kad šiuo metu saviizoliacijoje esanti darbuotoja darbe turėjo vieną artimą kontaktą. Žmogus buvo nedelsiant informuotas ir jau yra saviizoliacijoje. Šio asmens kontaktai perduoti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Apie nustatytą koronaviruso atvejį, laikantis visų taisyklių, informuoti ir atsakingų institucijų atstovai bei nuolat konsultuojamasi su Visuomenės sveikatos centru dėl tolesnių veiksmų.

„Jaučiame didžiulę atsakomybę užtikrinti „Maximos“ darbuotojų saugumą. Tikime, kad prevencinės apsaugos priemonės, kurių esame ėmęsi, padės išvengti COVID-19 susirgimo plitimų, tačiau ne mažiau svarbu, kad ligos atveju būtų garantuotas ir finansinis saugumas. Savo esamus ir būsimus darbuotojus esame apdraudę specialiu draudimu nuo koronaviruso. Susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje, išmokas gaus dabartiniai bei naujai „Maximoje“ įsidarbinsiantys asmenys“, – informuoja E. Dapkienė.

Iki šiol dėl koronaviruso yra ištirti 459 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai: 442 testai buvo neigiami, 14 – teigiamų. Penki darbuotojai jau yra pasveikę. Izoliuoti dėl kontakto su sergančiais COVID-19 – dešimt. Šiuo metu trijų darbuotojų testų atsakymų dar laukiama.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaMaximakoronavirusas Maximos darbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S.

S.S.S. portretas
kur šios darbuotojos tiesioginis vaizdo reportažas apie simptomus, kaip jaučiasi ir pan. Dabar jau nieko. Per tiek laiko nei vienas susirgęs asmuo nedavė jokių vaizdo interviu. Kodėl? Gal jų tiesiog nėra?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių