Lovos COVID-19 pacientams – dar dvejose ligoninėse: nereikės vežti į Kauną

Iki šiol 100 lovų COVID-19 infekcija susirgusiems ligoniams turėjusi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė, dabartiniu metu pacientų skaičiui padidėjus du ar net tris kartus, jų įsirengia keliasdešimčia daugiau –130. 

Nuo šios savaitės nuspręsta infekcija susirgusiems pacientams gydyti skirti lovų ir Marijampolės bei Jurbarko ligoninėse, kad iš tų vietovių nebereikėtų pacientų gabenti į Kauną.

Pastarosiomis dienomis, pasak LSMU Kauno ligoninės atstovų, joje gydomų COVID-19 pacientų kasdien būna 70–80, ir jų vis daugėja.

Tarp pacientų dabar yra nemažai ir jaunesnių žmonių, kuriems reikalinga pagalba dėl COVID-19, teigia LSMU Kauno ligoninės laikinoji Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Jūratė Kuzmickaitė.

Anot ligoninės Infekcijų kontrolės skyriaus vadovės Ritos Butylkinos, daugiau nei pusei stacionarizuotų asmenų prireikia deguonies terapijos. Ir labai svarbu, kad, plintant virusui, kuo mažiau sirgtų medicinos ir slaugos personalo.

Specialistai pabrėžia, kad visiems žmonėms būtina laikytis epidemiologų rekomendacijų ir socialinės distancijos, vengti susibūrimų, kruopščiai ir dažnai plauti rankas, nosį bei burną dengti apsaugine kauke.

„Kai kurių tyrimų duomenimis, nustatyta, kad virusas gali plisti ir per organizmo šalinimo sistemą. Todėl, kalbant buitiškai, tualete visada reikia užvožti unitazo dangtį, prieš nuleidžiant vandenį. Taip sukliudoma virusams sklisti patalpoje aerozoliniu būdu“, – sako Infekcijų kontrolės skyriaus vadovė R. Butylkina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seklys

Seklys portretas
Turo būti paskirti didelį pinigai už korona,manau Europos sąjunga lengvai skirstyti lesas neturetu o valstybėm kurios iš problemos pavertė spektaklį turėtų neskyrti jokių pinigu o jeigu skirs ,tai Europos sąjunga, kiekvienoje salyje turi turėti savo ,kitiem nežinomą žmogų ,kuris atliktų tyrimus,pasektu kas vyksta.Manau nebus Europos sąjunga kvaila ir neištyrus nemokės. Taip kad uztenka spektaklio,laikas pradėti dirbti visiem,nes pinigų nematysite.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Ka jūs čia rodote nuotraukas tokio amžiaus žmonių ,kurie be koronos miršta kasdien, po keletas dešimtys per visą Lietuvą.Guldo žmonės sušalusius ,kurie pilnai gali peršalimą gydytis namuose.Pamiršo ,nemoka temperatūros pasimatuoti ,nemoka peršalimo gydytis namuose, keista. Patikrinkite ligonines matysite, kokie ligoniai paguldyti,juokauja,daro nesąmones, išlaikomi valstybes ,maitinami iš valstybės biudžeto.Kas dedasi....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių