Lietuvoje sergamumas gripu, COVID-19 ir peršalimo ligomis dvi savaites neviršija epideminio lygio

  • Teksto dydis:

Lietuvoje sergamumas gripu, koronavirusu ir peršalimo ligomis dvi savaites neviršija epideminio lygio, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga rodiklis siekė 762,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų, o dar savaitę anksčiau buvo 882,8 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Lyginant praėjusios savaitės sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 ligos atvejų skaičius su antrosios metų savaitės duomenimis, matyti, kad gripo ir ŪVKTI atvejų užregistruota mažiau, tačiau COVID-19 ligos – daugiau.

Praėjusią savaitę buvo užfiksuota apie 1,5 tūkst. gripo atvejų, kai savaitę anksčiau jų buvo per 2,6 tūkst., COVID-19 atvejų buvo apie 1,62 tūkst. (1,59 tūkst. savaitę anksčiau), taip pat nustatyta beveik 21 tūkst. ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų (per 25 tūkst. savaite anksčiau).

„Jau antrą savaitę iš eilės nė vienoje Lietuvos savivaldybėje neviršytas epideminis sergamumo lygis, t. y. 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų ribos“, – rašoma panešime.

Mažiausias sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis buvo Marijampolės apskrityje (686,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų), didžiausias – Kauno apskrityje (1024,3 atvejo 100 tūkst. gyventojų).

Lietuvoje dėl gripo į šalies ligonines praėjusią savaitę buvo paguldyti 25 asmenys, beveik visi (22 pacientai) buvo vaikai iki 17 metų amžiaus. Į ligoninę pateko ir viena nėščioji.

Praėjusią savaitę buvo užregistruotas vienas mirties nuo gripo atvejis. Mirusysis priklausė 50–59 metų amžiaus grupei, nebuvo skiepytas ir turėjo kitų gretutinių ligų.

Lietuvoje šį sezoną iš viso užregistruota 12 mirties nuo gripo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių