Lietuvoje nustatyti dar 108 nauji „britiškosios“ COVID-19 atmainos atvejai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje nustatyti dar 108 nauji „britiškosios“ COVID-19 atmainos atvejai, daugiausia iš jų priskiriami Vilniaus apskričiai, ketvirtadienį pranešė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL).

Nauji atvejai nustatyti ištyrus 499 ėminius. Ekspertai sako, kad ši atmaina greičiau plinta ir lemia didesnį mirtingumą.

Daugiausia ėminių atlikta Santaros klinikų laboratorijoje – 376, iš jų aptikti 78 „britiškosios“ atmainos atvejai. Kauno klinikų laboratorijoje atlikti 82 tyrimai, iš jų – 20 atvejų. Vilniaus universiteto Gamtos mokslų centro laboratorija atliko 24 tyrimus ir aptiko du atvejus.

Iš visų nustatytų 68 atvejai priskiriami Vilniaus apskričiai, 11 – Marijampolės, šeši – Klaipėdos, po penkis – Kauno ir Telšių, trys – Panevėžio, po du Tauragės, Alytaus, Utenos ir Šiaulių apskritims.

Vienas žmogus savo gyvenamąją vietą nurodė Ispaniją, o dar dėl vieno mėginio apskrities informacija tikslinama.

Iš viso Lietuvoje, pagal NVSPL koordinuojamą sekoskaitos projektą, atlikta 1513 ėminio sekoskaitų ir aptikti 188 „britiškosios“ COVID-19 atmainos atvejai.

Šią savaitę laukiama dar vienos atliktų tyrimų ataskaitos, duomenis žadama papildyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Kodėl nėra rušiškos koronos

Aiste

Aiste portretas
Nors ir Armeniskos...

pensininkė

pensininkė portretas
tai iš kur jie gavo tą britišką atmainą ar jie keliavo ar susitiko su grįžusiais iš kitų šalių jokios informacijos tik tušti skaičiai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių