Lietuvoje chirurgu dirbantis libanietis: stengiuosi, kad išėjusiems iš kabineto viskas būtų aišku

  • Teksto dydis:

Lietuvoje dirbantys užsieniečiai jau nieko nestebina. Tačiau dirbančių užsieniečių medikų dar nėra daug. Šiaulių ligoninėje libanietis Mohamedas Chamsin jau antrą mėnesį dirba kraujagyslių chirurgu. Jis Lietuvoje gyvena jau daugiau nei dešimtmetį, tad su pacientais kalba lietuviškai. Nors kalbos barjerą vyras jaučia, savo darbą labai myli ir vertinta, pasakojama LNK reportaže.

– Kodėl nusprendėte gyventi Lietuvoje?

– Pasirinkau Lietuvą, nes nebuvau nei pirmas, nei paskutinis šeimoje, kuris atvyko į šią šalį. Mano beveik visa šeima Lietuvoje, irgi studijuoja mediciną. Jie gerai atsiliepė apie gyvenimą Lietuvoje bei medicinos studijas, kad čia yra gera praktika. Tačiau buvo didžiulė problema dėl kalbos, nes ji yra ganėtinai sudėtinga ir nepanaši į kitas kalbas. Kalbą išmokau dirbdamas, bendraudamas su pacientais, kolegomis. Universitete taip pat.

– Kiek tenka dirbti per dieną?

– Mūsų dabar yra nedaug – tik aš ir dar dvi kolegos. Pacientų yra nemažai, tad tenka dirbti 10–12 valandų. Dirbsim, kiek reikia.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kaip susikalbate su pacientais ir ką jie sako?

– Būna kartais, kad pagiria, jog šneku neblogai. Su pacientais problemų nėra, net jei reikia ką nors kartoti kelis kartus. Stengiuosi, kad išėjusiems iš kabineto pacientams viskas būtų aišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia venų operacijos

reikia venų operacijos portretas
jei būtų Kaune--- rinkčiaus šį chirurgą

..)

..) portretas
Jeigu geras chirurgas tai viskas ok. Musu giminaičiu nevikeliu chirurgu mafija lauk i afrika

tikrų tikriausias lietuvis

tikrų tikriausias lietuvis portretas
nebučiuosiu rankų svetimšaliui,niekada,bet jeigu tai bus ukrainietis tai zlp būtinai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių