Lietuvoje baigėsi gripo sezonas: specialistai teigia, kad jis buvo neįprastas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje baigėsi gripo sezonas, trukęs nuo pernai spalio, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Šis gripo sezonas (2020–2021 m.) buvo neįprastas ne tik Lietuvoje, tačiau ir visoje Europoje dėl neįprastai mažo užregistruoto susirgimų skaičiaus“, – informuoja NVSC.

Centro duomenimis, šį sezoną Lietuvoje registruota 53 kartus mažiau gripo atvejų – 302 – nei praėjusį sezoną, kai nustatyta 16 tūkst. 218 atvejų.

Per pastarąsias dvi savaites gripo atvejų šalyje neregistruota.

Šį sezoną dėl gripo nemirė nė vienas asmuo, kai 2019–2020 metų sezonu mirė 11 gyventojų.

Šį sezoną Lietuvoje registruota 53 kartus mažiau gripo atvejų – 302 – nei praėjusį sezoną, kai nustatyta 16 tūkst. 218 atvejų.

Sezonine gripo vakcina Lietuvoje valstybės lėšomis, kaip ir kasmet, buvo skiepijami 65-erių ir vyresni asmenys, nėščiosios, socialinės globos ir slaugos įstaigose gyvenantys žmonės, sergantieji lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, taip pat lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais bei sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

NVSC teigimu, 2020–2021 metų gripo sezoną paskiepyta ketvirtadaliu daugiau rizikos grupei priklausančių asmenų (per 208 tūkst.) nei 2019–2020 metų sezoną (per 167 tūkst.).


Šiame straipsnyje: gripasperšalimo ligosŪVKTI

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Na tai kaipgi bus daug tų gripo susirgimų, jeigu visi susirgimai buvo priskaičiuoti prie covid-19!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių