Lietuva jau siekia įsigyti mažiausiai kelis milijonus koronaviruso vakcinų

Europos Komisijos koordinuojamuose pirkimuose su kitomis Europos Sąjungos šalimis Lietuva iš trijų gamintojų šiuo metu jau suplanavusi įsigyti kelis milijonus vakcinų.

Kaip BNS nurodė Sveikatos apsaugos ministerija, su dviem gamintojais „AstraZeneca“ ir „Sanofi-GSK“ pagal preliminarią sutartį numatyta, kad Lietuva įsigys maždaug 3,7 mln. vakcinų – atitinkamai 1,86 mln. ir 1,872 mln. dozių.

SAM pabrėžia, kad nėra iki galo apsispręsta, ar iš kompanijos „Sanofi-GSK“ bus įsigytas visas vakcinų kiekis, o Vyriausybė dėl konkrečių skaičių spręs po konsultacijų su specialistais.

Tuo metu pagal sutartį su kompanija „Janssen Pharmaceutica NV“ Lietuvai numatytas vakcinų kiekis, leidžiantis paskiepyti 1,24 mln. gyventojų.

„Dėl šios kompanijos kartu su kitomis ES valstybėmis bus svarstoma, ar šį kiekį galima mažinti iki prioritetinėms gyventojų grupėms vakcinuoti reikalingo kiekio“, – nurodo SAM.

Pasak jos, šiuo metu vykdomi visų vakcinų klinikiniai tyrimai, todėl tikslus dozių skaičius, reikalingas vienam žmogui paskiepyti, nėra aiškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvoj 2.5 mil

Lietuvoj  2.5 mil  portretas
o vakcinu perka 3.5 mil -geras biznis a?

Anonimas

Anonimas portretas
Idomu ar ir Kaune taip bus kaip ir Raseinuose imoniu direktorei reikalaus priverstinai kad daritum testus jeigu nesidarisi testu tave atleis is darbo va tau bus demokratija nesiskepisi atleisime is darbo o jeigu i valdzia ateis konservatorei tai zmoniems bus piszdiec

nu

nu portretas
ir politkva isa tu sulc juk injekcijos nesvarbu kokios ir iskur o su inplantais skistam pavidale nes tai ir yra masonoligarchu siekis visus pazabot kas daroma ir padaryta afrikos azijos salyse toliau kiti zemynai ir salys ir visi kartu su jo D vyrusu nukeliausim i AA.......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių